duminică, 25 iunie 2023

Jurnal de grădină (12/23)

 💫 Duminică, 25 iunie

💫 Săptămâna asta am făcut cunoțtință cu primele zile caniculare ale acestui an. Părcă au venit cam brusc, de la 25-26 grade la 34-35. Mă bucur că nu am avut prea multe drumuri de făcut pe așa vreme. Dar bine-nțeles că asta a însemnat mai puțin timp de lucru prin grădină. La ora nouă dimineața deja abia mai stăteam afară chiar dacă eram la umbră.

Weekendul a adul în schimb ploi torențiale, și ieri și azi, deși prima parte a zilei de azi a fost chiar soare puternic. Ploaia mă bucură și pentru că nu mai trebuie să ud eu grădina (doar solarul rîmâne de udat), dar ploaia satură pământul mai bine decât orice udare aș face eu.





💫 Am încercat să fac ieri poze trandafirilor, dar bătea vațtul și nu prea au stat la poză. Ba unii dintre ei s-au îndoit bine în bătaia vântului care a însoțit ploile.


  



Tot la capitolul flori, au mai înflorit doi crini, o singură yucca (nu știu de ce celalate nu au înflorit anul acesta)

  

Și am mai descoperit o floricică ce seamănă cu gura-leului


💫Și dacă tot vorbim de flori, am reușit să scot ghivecile din casă fix înainte de ploaie și le-am așezat la streașină să fie udate bine


💫În grădină nu prea sunt noutăți mari, doar mă bucur că mai reușesc să extermin din buruieni, am reușit să eliberez poteca de lângă roșii, cea de care mă văitam săptămâna trecută



La același capitol, poze înainte și după, deși nu chiar din același unghi, încerc să eliberez de buruieni trandafirii de dulceață și coacăze

 

Încă mai mult de lucru la zona asta, dar intră pe lista de priorități, vor trebui culese coacăzele în curând și nu numai, se pare că au reușit iar să vină invadatorii (omida păroasă) și va trebui să iau măsuri.




💫 Ardeii au început în sfărțit să crească, unul chiar s-a întrecut pe sine și are și un fruct


Cei din solar arată parcă mai bine:


💫Am construit un suport din țevi de PPR pentru castraveții plantași afară. Pentru mine seamănă cu un coviltir, dar domnișoara mea spune că seamănă cu oasele unui pește enorm



💫 Și nu în ultimul rănd, am descoperit totuși câteva caise, așa să ne facem posta de ele



Pe săptămâna viitoare!

4 comentarii:

  1. Ce veste buna!! Ma bucur pentru caise. :D Hihihi
    Florile arata absolut superb. Si la noi a plouat in ultimele doua seri - sper sa nu ploua luni si marti de dimi ca sa termine odata cu stropitul in zona noastra sa pot sa aerisesc linistita..
    Mie mi se pare ca arata a schelet de vas :))). Vasul castravetilor :D. Hihi. Mi-am amintit ca exista unii care se transforma in lufe (acum stau si ma intreb daca erau soi de castraveti sau dovlecei.. Hmm.
    Vai.. omizi.. :O.
    Si la noi a fost cald ... dar weekendul acesta mi-a placut mult - incredibil de liniste.. si cu ploaia de seara :O.

    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am adunat un mic castronel de caise scuturate de vijelia de ieri. Nu mai văd dacă au mai rămas altele în pom, dar suntem muțumite și doar cu acestea.
      Scheletul de vas e pe care să se răstoarne. Tot vijelia aia de ieri a dărămat tarhonul de lângă care n-a avut unde cădea decât peste construcția mea. Măine trebuie să tai tarhonul că eliberez zona, că ce-am incercat azi nu prea a mers.
      Nu dovleceii se transformă în lufe, ci o plantă asemănatoare lor, care poartă chiar acest nume sau burete vegetal.

      Ștergere
  2. Cred ca scriu pentru a treia oara...
    Spuneam ca aici semnalul Internet apare si dispare asa... Pur si simplu.
    Scriu si cand sa zic "posteaza" tac...sunt aruncata din net 😐
    Spuneam ca efroasa gradina ta si ca mi se face dor de florile mele.
    Suntem de o saptamana la 35' la umbra si mai avem o saptamana ... Ne am bronzat, in concediu toti ne dorim vreme frumoasa. Dar ploaia acasa, este buna!
    La noi acasa, cei care au grija de gradina, zic ca tot asa cald este ca si aici... Trebuie sa ude de doua ori pe zi.
    Hmmm caise! Ce lux!
    Pupici si imbratisari 😘🤗💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ar trebui să ud de două ori pe zi cred că aș renunța pur și simpolu la grădină că pănă la un sistem de irigare care să facă față sunt costuri mult prea mari. Acum stau pur si simplu cu furtunul în mână pe aproape jumătate de in partea vegetașă, incluzând aici și florile ornamentale.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!