marți, 2 ianuarie 2024

Cuvântul anului 2024

 Am petrecut prima zi din an mai mult în fața laptopului și cu agenda în brațe. Nu că mi-as fi dorit alceva, poate doar o plimbare, dar a fost chiar o zi pe placul meu, conform cu starea pe care o aveam: muzică bună, laptop și agenda sau bullet jounalul meu pentru anul acesta. Și planuri și planificări.

În primul rând sunt fericită că mi-am găsit cartea pierdută. După ce am răscolit mai bine de jumătate din camera de craft, când am renunțat să mai caut am găsit-o în living, în geanta mea de calculator. Noroc că a trebuit să strâng complet laptopul, că altfel nu mă uitam în geantă. De obicei în prima zi a anului citesc și chiar îmi pregătisem o carte : „Too Late” de aceeași autoare, Colleen Hoover. Acum stau în dubiu și mă gândesc pe care s-o citesc prima, pentru că „Never, nerver” chiar trebuie recitită. 

Dar am început ziua ocupându-mă puțin de blog, de organizarea lui pentru provocarea Transformări creative 2024. Mi-am făcut schita pentru toate postările lunare, mai rămâne să adaug la momentul respectiv pozele necesare și temele specifice fiecărei luni. Urmează la acest capitol organizarea și aranjarea paginii Transformărilor, dar și a Clubului de puzzle.

Sătulă de stat la laptop, am trecut apoi la organizarea bullet journalului meu pentru anul în curs. Am început cu ceva timp în urmă să-l desenez, de aceea chiar am avut gata prima lună. Am completat câteva din paginile de început și primele luni de organizare săptămânală.

Cuvântul anului : s-a lăsat cu greu găsit de data aceasta. Am oscilat în a-l păstra pe cel de anul trecut, organizare sau a-l schimba. Nu pot spune că am terminat cu organizarea, întotdeauna e loc de mai bine, dar mă bucur că mi-am atins destul de multe din cele propuse anul trecut.  Am cochetat cu „mai simplu”, „mai puțin”, strâns legate de organizarea de anul trecut și nevoia de a simplica multe din cele ce mă înconjoară. Până la urmă în seara de Revelion mi-a răsărit în minte un cuvânt care se potrivește perfect cu intențiile mele de viitor:

AJUSTARE

Ce anume? Cam orice, în primul rând a așteptărilor pe care le am de la anumite persoane sau situații, a hainelor - am reușit să slăbesc anul trecut chiar mai mult decât credeam și m-aș bucura să mai continui o perioadă cu dieta. Deci ajustăm garderoba. Ce mai ajustăm...planurile - să le fac mai cu capul pe umeri, mai realiste. Și nu în ultimul rând dorințele, să le selectez pe cele care sunt necesare cu adevărat de cele care sunt doar mofturi.

Odată cu alegerea cuvântului anului, mi-am notat și motto-ul acestui an. L-am găsit întâmplător în ultima săptămână a anului trecut și am simțit că mi se potrivește perfect. Din păcate nu știu cine e autorul și nici google-ul nu mi-a oferit vreun răspuns.

„Nu de singurătate trebuie să te temi, ci de oamenii care te fac să te simți singur”

Pe lista de lucru au intrat apoi planurile de blog, provocările pe care vreau să le țin anul acesta în blogosferă. Am avut și anul trecut o listă cu provocările pe care mi le-am propus. Nu toate le-am putut duce până la capăt și aici intră prima parte din cuvântul anului, prima ajustare pe care trebuie s-o fac. Sau a două, că deja Transformările creative, zic eu le-am simplificat față de anul trecut și nu le-am mai dublat în decembrie. Pentru că nu am decis încă totul, nu am stabilit prioritățile decât pentru o parte din provocările anului trecut, voi reveni în zilele următoare cu o postare despre ele.

Închei postarea de azi cu o poză de pe FB, nu mai stiu de pe ce pagină, dar care mi-a plăcut mult și am salvat-o uitând de sursă.


Vă doresc și vouă și mie să găsim cele 365 de oportunități care au mai rămas în acest an și la final, când tragem linie să fim pe plus, mai bogați sufletește, social, financiar și pe minus la oameni falși și kilograme.

14 comentarii:

  1. La fel ca tine mi-am petrecut ziua de ieri, laptop, citit (cartea de la Secret Santa), văzut film menționat în carte, căutat lucruri ”puse bine” :))), și spre seară m-am apucat să creez lucrușoare pentru transformările creative.
    Îmi place cuvântul e care l-ai ales pentu acest an și am dat și eu de citatul pe care l-ai postat, dar chiar nu mai știu unde, dar nu contează, ci mesajul pe care îl transmite, care este unul adevărat.
    Poza de la final cu mesajul e plină de optimism și chiar sper să găsim aceste oportunități și, cel mai important, să profităm de ele, să nu le lăsăm să treacă!
    Numai bine, Niko!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am reușit abia în dimineața asta să deschid o carte, am ales Never, Never și chiar de la primele pagini mi-am dat seama cât de multe am uitat despre ea. Acum îmi pare rău că totuși stiu destul de multe astfel incât să fiu nerăbdătoare să ajung la pasajele pe care le stiu.
      M-as bucură să văd oportunitățile fiecărei zile și să profit de a=ele atunci când apar.
      Numai bine, Mihaela.

      Ștergere
  2. Spor în toate, sănătate, echilibru!

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi mi-am reorganizat plantele presate si le-am pus in ierbarul meu facut acum mai bine de trei ani. Le aveam in vreo trei locuri, le-am adunat pe toate pe categorii si a fost foarte bine. Si pe masura ce le organizam mi-a venit si ideea cuvantului anului, ca a venit timpul sa-l schimb pe cel anterior. Mi-a placut ceea ce ai scris, mai ales ultima poza este perfecta. Ce bine ar fi daca oamenii ar gandi in felul acesta!
    Pupici si spor la tot, draga Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce idee bună cu ierbarul! felicitări pentru reorganizare si găsirea cuvantului anului.

      Ștergere
  4. Ai ales un cuvant care-mi place si mie - sensul sau, adica, si mi-ar placea sa reusesc sa ajustez una-alta. 😊 Nu-mi propun, dar mi-ar placea.
    Ai realizat foarte multe in anul care tocmai s-a incheiat! Numai daca ma gandesc la "jocurile" pe care le-ai organizat, gazduit etc. si deja e foarte mult! Pe langa "jocuri" au fost atatea altele, fara legatura cu laptopul si online-ul.
    Iti doresc sa reusesti tot ce ti-ai propus! Sanatate si cat mai multe dorinte implinite! 💕
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam impresia că am răspuns la acest mesaj. Cea mai mare realizare a anului trecut o consider pierderea acelor kg. Mai sunt multe de înlăturat pentru greutatea ideală, dar aș fi mulțumită și dacă mă mențin o perioadă doar la greutatea asta. Jocurile și blogul sunt un fel de terapie pentru mine, mă ajută mult chiar dacă eu nu reușesc să fac provocările din diverse motive. Dar mă ajută faptul că le organizez.
      Anul acesta va fi unul dificil cu un bași o admitere la facultate. Am nevoie să-mi eliberez stresul si emoțiile legate de acestea prin a face ceva ce-mi place. Sper că mai mult craft, nu doar organizare.

      Ștergere
  5. draga Niko, minunat ca ai petrecut o zi tihnita! La mine, astazi a fost o zi de aceasta... Mai am trei zile la dispozitie, vai incerca sa imi reglez somnul, ca l-am dat peste cap de tot! (stau ca huhurezii noaptea pana la 3 si dorm pana la 10 a doua zi! Ieri am facut o plimbare superba in parcul Zoo, care este amenajat pana pe 7 ianuarie ca in basme - o sa public la MfC si la Reflexii in Oglinda. Apoi, sambata si duminica vom merge la schi - eu si fratele meu. Helmut nu mai are curajul sa urce pe schiuri... ma gandesc ca si la mine va fi poate ultimul an... Luni voi reincepe serviciul. Si gata, pana la mijlocul lui februarie, nu mai am vacanta.
    Iti doresc mult noroc, spor in toate proiectele tale, creativitate in hand-made, sa.ti vezi cat mai multe vise implinite! Pupici si îmbratisari La multi ani! 💕 🍀 💖 🤗 AnNou fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut mai intăi MFC-ul la tine si chiar ziceam că probabil vei continua la Reflexii. Era imposibil să nu ai ceva de la Zoo și pentru Reflexii. Acum am și confirmarea, asa că abia astept să văd ce ne prezinți mâine.
      Oricât de tarziu m-as culca, la 5.45 mă trezec pentru administrarea tratamentului fetei. E cu niște restricții alimentare stricte și e necesară o astfel de oră. Si cel mai des, chiar dacă mă mai bag în pat, maxim până la 7 mai stau, apoi ritmul biologic își spune cuvântul. Mă trezesc chiar dacă ajung peste zi să resimt lipsa somnului.
      La schi - nu am schiat niciodată. Nu cred că aș mai avea acum curajul să încerc.
      Un an nou fericit!

      Ștergere
  6. Ma bucur ca ai reusit sa gasesti cartea!! :) lectura placuta iti doresc - si eu am cateva carti pe care mi-ar placea sa le recitesc :).
    Ce cuvant frumos! Citind ce ai scris mi-a venit in gand un cuvant CURAJ. Nu stiu daca asta va fi cuvantul anului... nu mi-am mai propus sa gasesc unul, sau ceva de gen. Dar.. e interesant cum a aparut.
    Mi-a placut si citatul, in sensul ca e adevarat - sunt unele persoane care au acest „dar” (vorba vine, de unde si ghilimelele). Eu am fost mereu o persoana entuziasmata... si am fost taxata pentru asta, sau etichetata incorect.
    Imi place si imaginea aleasa.. chiar asa.
    Sa avem cat mai multe oportunitati de a face bine!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge un pic cam greu cititul. La finalul anului trecut chiar nu am citit nimic. Dar măcar câte puțin zilnic trebuie să citesc, ca un exercițiu măcar.
      Îmi place cuvantul ales de tine, eu cred că el va fi. De obicei cam asa apar aceste cuvinte motivaționale. Așa că îți doresc să ai curajul de a încerca și intreprinde tot ce dorești în acest an.

      Ștergere
  7. Ce fain e cuvantul anului. Ma bucur ca ai nevoie de ajustare in garderoba! Acolo am si eu nevoie de un imbold ca sa pot ajunge la o ajustare...
    Imi place starea ta de inceput de an cu organizare si planificare.
    Un an 2024 minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Corina. Încerc să mă organizez cu ajustarea garderobei, în sensul că aș dori să încerc să modific ceea ce am. Am tot cumpărat pe parcursul dietei și nu prea mai vreu să investec în alte haine momentan. Unele nu am apucat să le imbrac decât până la primul spălat și .... nu mă plâng că sunt largi, mă bucur, doar că unele aș vrea să le mai port și acestea ar trebui modificate.
      Un an minunat și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!