luni, 15 ianuarie 2024

Brăduț desenat - La indigo TC24 (01-02)

 Încep Transformările creative din acest an (TC24) cu tema numărul doi, La indigo, nu că ar avea vreo importanță ordinea în care le facem, dar la mine se leagă de Jurnalul de bord (doar corpul momentan) pe care l-am făcut pentru Provocări Verzi. Pentru că Rux ne-a dat voie să scriem ce vrem în el, am ales să folosesc acest jurnal ca o amintire a ceea ce lucrăm anul acesta la provocări, oricare ar fi ele, așa cum am început și în minijurnalul Monicăi. Doar că eu voi începe cu luna ianuarie.

Inițial am vrut să refac în totalitate acest brăduț folosind doar hârtie de împachetat, chiar adunasem și materialele necesare, dar ... deja am unul, originalul făcut relativ de curând. Apoi am vrut să arăt că putem alege si să desenâm/colorăm la această rubrică (am văzut prin comentarii că lumea caută hârtie verde de împachetat pentru a realiza brăduțul).

Mai întâi am schițat bradul în creion apoi am trecut la colorarea lui cu creioane colorate. Nu știu cât se vede în colaj, mie acum mi-e destul de greu să disting pe ecran desenul în creion. Mi-aș fi dorit niște nuanțe de maro mai apropiate de cele ale ale lemnului folosit, dar creioanele mele colorate nu au fost prea ofertante în acest sens. Și-așa a trebuit să las urmele de creion vizibile pentru a se distinge formele folosite, altfel părea o mare pată de culoare. M-am bucurat că aveam griul perfect pentru biluțele de polistiren, dar când am colorat pe lângă ele parcă au dispărut cu totul. Le-am accentuat și pe ele tot cu negru. Pentru că am desenat, am încercat să păstrez și forma ornamentelor. Dacă rămâneam la planul inițial, as fi înlocuit cerbii cu îngerași decupați din hârtie de împachetat (am perforator în formă de îngeraș, cal, fulg, stea, dar nu și cerb)

Mă gândisem să lipesc steaua din hârtie de împachetat ca să rămân în tema transformărilor creative din această lună. dar steaua mea era mult prea mare pentru dimensiunea acestui brăduț desenat. Am rezolvat problema mulțumită Pompiliei, ea dându-mi ideea de a face și rama. Pentru aceasta am folosit fâșii roșii tăiate din punga de împachetat din care am făsut coperțile minijurnalul Monicăi.

Tabloul obținut are dimensiunile de 13x11,5 cm, exact cât este o pagină din Jurnalul de bord realizat pentru Provocări verzi. După cum explicam ieri, am scos foaia dublă pe care vreau să o completez, am desenat brăduțul, am mai scris ceva si pe partea cealaltă (vedeți mâine ce) și apoi am adăugat-o înapoi în jurnal.


10 comentarii:

  1. Foarte frumoasă! Multă imaginație, dar și multă migală. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună treabă, să faci și copia și originalul! Cumva m-am gândit că tu nu mai faci la indigo, că ai făcut deja! Dar aici ai o altă interpretare, foarte reușită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ini'ial vroiam să fac ceva doar dinhărtie de împachetat, chiar aveam din ce. Am făcut ceva desenat ca să vedeți că se poate si desena atunci cand nu aveti alte materiale la indemână. Originalul îl am din decembrie, doar modificat puțin, nu mai e tablou e ornament de perete ce trebuie agățat.

      Ștergere
  3. Superb a iesit!! Am desenat si eu ieri ceva si fix la asta ma gandeam - referitor la culori.. cred ca insa problema e si la coala. Sunt foi pentru imprimanta, A4 nu? Ahhh cat imi liipsesc caietele sau blocurile de desen. Am unul A3 e la lidl dar e tot cu coli destul de subtiri... as vrea unele ca pe vremuri. Si online habar nu ai ce primesti cand comanzi..
    Foarte fain a iesit proiectul. La finalul anului va arata minunat jurnalul 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar am găsit săptămâna trecută desenele din scoala genarală, le-a păstrat mama, și scotocind prin ele rearcam diferența la foaia de desen. Nu trecea apa prin ea așa repede cum se întamplă acum. Nu ți-ar fi mai bune pentru desen colile de grafică? Am văzut ca acum sunt blocuri speciale cu coli pentru grafică.

      Ștergere
  4. Dupa ce am tot intrebat in stanga si in dreapta despre hartie verde (de impachetat) am zis ca voi desena bradul, cu rama cu tot... La desenat m-am gandit din chiar primul moment cand am vazut tema, dar am zis ca ar fi mai interesant sa fie din "materiale" (gandindu-ma ca desfac acel bradut din lamele de lemn - dar nici bradul-brad nu l-am despodobit inca, si e in cutia de sub acesta). Inca ma mai gandesc... :-) Am un fel de... vid in cap; parca s-a dizolvat toata imaginatia. :-))
    Bradul-tablou pe care l-ai facut e tare reusit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că ar fi mai interesant din „materiale”, și eu am vrut inițial tot așa să-l fac, dar mă întrebam sincer ce fac cu doi. Plus că s-a potrivit bine si pentru jurnalul de bord.
      Te înțeleg cu vidul...efectiv a trebuit să-mi notez de vreo trei ori ce proiecte sunt gata si pentru ce provocare că mă amețisem rău de tot.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  5. Desenul este foarte reușit! Bună ideea cu desenul! Si chiar asta rezultă când folosesti indigoul - un desen! Zi frumoasă să ai!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!