luni, 19 februarie 2024

Coșuleț pentru croșetat - PV (02-1și2) și TC24 (02-04)

 În luna februarie Mesagerii de la Provocări Verzi continuă aventura cu o temă interesantă: Organizatoare. Cele trei subteme ale acestei luni sunt :

  • adunarea și pregătirea materialelor și crearea corpului principal al organizatorului
  • personalizarea organizatorului
  • un miniorganizator pentru mesager
Încă din start mi-a pus probleme diviziunea subtemelor în crearea unui organizator și personalizarea lui. Oricât am încercat să găsesc o idee de a le separa, nu am reușit, mai ales că știam că voi face ceva ce va implica și material textil, tema din această lună de la Transformări Creative
După o ședință cu fetele, să vedem ce fel de organizator să fac, vroiam să fie ceva ce ne va fi util, am ales să îmi fac mie un coșuleț organizat pentru croșetat, pornind de la cutia pe care o foloseam pentru a ține mărțișoarele croșetate.

Ca materie primă am folosit o față de masă decolorată și un rest de la o față de pernă modificată. Din fată de masă am tăiat o fțșie lungă cu care să îmbrac lateralele cutiei. Dar mai întăi, din restul de fată de pernă am făcut niște buzunare pe care le-am cusut pe fâșia de material pentru laterale. Pentru a lipi de cutie am folosit banda dublu adezivă. Apoi am indoit marginile la interior și le-am fixat cu ajutorul pistolului cu silicon.


Tot cu pistolul cu silicon, am îmbrăcat și pereții interiori ai cutiei, folosind același material de la fata de pernă. APoi, am reciclat doă cartoane, unul mai gros pentru exterior și unul mai subțire pentru interior, le-am îmbrăcat tot cu material de la fața de masă și le-am lipit de fundul cutiei.


Pentru a acoreri îmbinarea dintre cutie și cartonul îmbrăcat în material, tot cu silicon al lipit câteva rănduri de sfoară mai groasă.


La realizarea organizatorului, Monica a zis pas, a stat de vorbă cu prietena ei sosită de la Mihaela, pe teme de fashion. Fiecare așteaptă acum un outfit nou și s-au cam supărat că le-am tot amânat. Dar a lăsat supăararea la o parte pentru ședinșa foto. Pănă la urmă a zis că-i place foarte mult organizatorul meu și că o să mă ajute să facem unul și pentru ea.


8 comentarii:

  1. Super fain este cosuletul!!
    Sa stii ca eu subtemele la aceste doua misiuni le-am pus orientativ - la cea cu organizatorul mi-am dat peste cap planul initial, care presupunea sa transform ceva.. :)) asa ca am facut intr-adevar 3 proiecte (maximul permis) dar cu totul altceva.
    Imi place mult cum a iesit- voiam sa ii fac si eu ceva in genul acesta lui Buni pentru pop-up uri. Ca sa aiba obiectele de exersat si andrelele groase de bambus (tot pentru exersat) la indemana organizat - dar efectiv timp sa cos chiar atat de mult la mana. Oricum, mai avem ocazii anul acesta :D.
    Imi place cum ai realizat toate buzunarasele (chiar am avut o tema cu buzunare, haha) si suportul pentru crosete si nu numai. E si util si frumos! Ma bucur ca ai reusit sa il faci si iti doresc sa il folosesti cu spor si placere :*!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Rux. Nu mi-au ieșit buzunarele perfecte, nu am putut sa îl fac pe pentru croșete cât masurasem inițial și a trebuit să repoziționează, noroc ca nu e cutia fix pătrată. Dar asta mi-a decalat celelalte buzunare, sunt prea în margine, dar e ok și asa. Sigur va fi folosit în continuare, mai ales acum ca nu mai trebuie sa scotocesc în el după foarfeca sau croșet.

      Ștergere
  2. Ce idee minunată! Un organizator practic și frumos. Îmi place mult cum a ieșit.Felicitări! 🤗❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata excelent! Imi plac buzunarasele exterioare. Vor sta foarte bine crosetele acolo.
    Cat mai multe lucrusoare create!
    Pupici, draga Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee grozava, arată foarte bine și este util.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!