duminică, 18 februarie 2024

Acum în atelier - Mărțișoare

 Încerc să finalizez mărțișoarele de anul acesta și încă nu sunt tocmai hotărâtă la modul cum să o fac. Am plecat de la o idee, a unui șnur cu ciucurași la capete pe care să îl prind într-o fundiță de un ac de broșă. Dar nu mi-a plăcut firul ce îl aveam, plus că îmi trebuiau câteva diferite, prietena mea face același gen mărțișoare și fetele noastre învață în aceeași școală. 
Așa am ajuns la inimioarele croșetate în locul ciucurașilor. Le-am lucrat pe majoritatea în mașină, în ziele mele de Fundeni, așa că acum am toate inimioarele gata, mai trebuie să le atașez șnurul realizat manual din împletirea aceluiaș tip de fir folosit la croșetat.

Doar că anul acesta mi s-au cerut brățări. E primul an în care fac brățări și deși am studiat fel de fel de metode de închidere a unei brățări, nu sunt tocmai hotărâtă cum să fac brățara. Am făcut azi două modele, una cu inimioarele la capatul șnurului și alta cu inimioarele lipite pe brățară. Ce model ați prefera voi? Fetele mele au ales și în funcție de varianta care mi-ar da mai puțin de muncă mie.

Nehotărâtă ce să fac exact, momentan am pregătit toate șnuruile neceare pentru mărțișăarele care mi-au fost cerute anul acesta, le-am sortat/numărat și separat împreună cu inimioarele în pungulițe speciale pentru fiecare persoană care mi-a solicitat mărțișoare.

În poză sunt și câteva din felicitările cusute pentru acest an. Momentan și ele sunt la stadiul de proiect. Prefre să cos mai multe și să le asamblez pe toate la final, dar probabil că săptămâna ce urmează o să termin o parte din ele, în încercarea de a profita la maxim de vacanța elevilor.


18 comentarii:

  1. Frumos - frumos si colorat. Parca provoci primavara sa vina mai repede!
    O saptamana cat mai buna, draga Niko!❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi cam vreau să vină primăvara. Azi am fost prin grădină, deja am febră musculară, o formă ușoară, dar e acolo să-mi amintească de efortul fizic.
      O săptămână minunată și ție!

      Ștergere
  2. Foarte frumoase martisoare Mniko. Mie imi place al doilea sistem de inchidere.
    Spor la lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre el tind să înclin și eu, deși recunosc că celălalt e mai ușor de făcut.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  3. Superbe! Mie-mi place mai mult varianta simplă, cu inimioarele lipite la capătul șnurului.
    Să ai spor și bucurie! 🤗❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varianta simplă a fost aleasă și la noi de majoritatea celor ce au fost întrebați.
      Mulțumesc la fel!

      Ștergere
  4. Când eram mică și mă decoram anual cu toate mărțișoarele din casă, am primit un mărțișor de la tatăl meu (care nu obișnuia să facă astfel de gesturi). Era cel mai simplu, dar cel mai frumos mărțișor în două culori (alb și roșu). Nu am mai văzut acel model niciodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că așteptam cu mare nerăbdare ziua în care ama scotea mărțișoarele să ne alegem ce să dăruim colegelor și ce rămânea pentru noi. An de am rechizițional câteva flori să făceam felicitări pentru 8 martie cu ele. Mărțisoarele tip iepurasi din sticlă din acea perioadă mi-au plăcut cel mai mult.

      Ștergere
  5. Atunci am descoperit ce înseamnă ,,simplu și frumos"!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce mărțișoare frumoase! Spor și inspirație să ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumuseti ai facut!!!
    Si eu tot bratari am facut, dar snur tesut :)))). Nu comentez la partea cu prinsul... abia reusesc sa tin pasul asa ca am mers pe ideea de doua snururi la un cap cu ajutorul carora sa legi de celealalt cap al bratarii :)))).
    La ale tale imi plac ambele variante - cred ca mai simplu ti-ar fi cele lipite la mijloc insa, nu?
    Ah si felicitarile sunt superbe. Tot nu a reusit sa cos ceva de gen ... poate in martie. Pentru Paste :))))

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai simplu e celalalt model. Cel cu inimioarele la mijloc sunt mai complicate puțin, trebuie sa faci închiderea cu noduri ce gliseaza ca să fie ajustabila brățara. Celălalt model are avantajul ca se leagă fix cât ai nevoie și în plus se poate purta și la mana și în piept.

      Ștergere
  8. Mie îmi plac amândouă, cel simplu arată mai elegant dar celălalt cred că este mai sigur, adică nu se desface să îl pierzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea au ales varianta cu inimioarele la capăt și cred că așa le voi face pe toate. În acest weekend sper să le și termin cu tot cu ambalare.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!