sâmbătă, 30 septembrie 2023

Tratații speciale

Se putea și fără? Ar fi fost posibil...dar la alții. La mine nu. Abia așteptam ziua de azi, mai precis după-amiaza că aveam multe planificate : să trag vinul la sticle, să scurtez niște pantaloni, să tipăresc niște teste, să fac un puzzle că e ultima zi din septembrie si eu nu am făcut niciunul....dar se pare că făcusem prea multe planuri. Sincer chiar nu știu unde credeam eu că încap atât de multe într-o după-amiază.

Ca în poezia lui Coșbuc, ”A-nceput de ieri să cadă”....câte un hapciu și câte-o înțepătură în gât. Am zis că o trece repede, dar noaptea trecută... am petrecut-o în compania unor accese de febră alternate cu frisoane. M-au iubit așa de mult că nici azi s-au despărțit de mine chiar dacă le-am tratat din plin cu ceai, miere, pastile și... da, antibiotic. Și ca să nu-mi lipsească nimic din gamă, de vreo jumătate de oră au început și urechile.

La noapte scoatem artileria grea: o frecție, două, poate reușesc să le pun pe fugă.

17 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. In mod normal as fi de acord cu tine, dar anul asta ...mi-am format anticorpi aproape in fiecare lună

      Ștergere
    2. Nu stiu tu, dar eu efectiv nu mai resist psihologic să iau atat de des medicamente.

      Ștergere
  2. La primele semne de răceală, pun în apa/sticla de apă trei-patru cuișoare sau țin pe limbă două cuișoare până se macină. Dezinfectează cavitatea bucală, distrug fungii și dezinfectează gâtul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am testat niciodata asta. Nici nu stiu de unde să iau cuișoare. De obicei la primele semne de răceală luam un paracetamol, un ceai fierbinte si un somn bun. Până dimineata trecea. În ultimul an a fost numai si numai cu antibiotic.

      Ștergere
    2. Sunt puțin iuți la gust. Unii le detestă. Eu m-am obișnuit. Am cumpărat o punguța acum mult timp, folosesc la nevoie. Cred că în plafar se găsesc.

      Ștergere
    3. Aoleu! Cred că o să le ocolesc. Nu suport iutele deloc. Dacă încerc să mănânc ceva picant trebuie să am trifermentul și laptele lângă mine. Noroc că nu îmi place picant. Și la cafea sau usturoi renunțasem că nu suporta stomacul si alea îmi plăceau, îmi plac si acum.

      Ștergere
  3. Eu am exersat ceva ce sincer nu stiu unde citisem, oricum pe tel.
    Am luat apa oxigenata de la farmacie. Are concentratia de 3%. Am pus intr-un pahar si am dublat cantitatea cu apa. Ajunge astfel la 1.5%. Cu solutia am facut gargara. M-a scos din niste reprize de dureri in gat. Cam vreo trei tentative de gargara. Mi-a fost foarte utila. Si mi-am adus aminte de gustul cu care ma dezinfecta dentistul...
    Si despre cuisoare am citit, ff bune intr-adevar.
    Sanatate maxima, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De incercat si asta, cumva pare mai accesibilă decât găsirea cuișoarelor. Eu fac gargara si cu apă simplă numai să scap de senzația aia din gât.
      Mulțumesc.

      Ștergere
    2. Am văzut azi in Carrfour la condimente.

      Ștergere
    3. Din păcate magazinul e cam departe de mine.

      Ștergere
  4. Sănătate Mihaela! Să ai grijă de tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este o perioada plina de gripa, C19 si alte chestii de gen. Din pacate unele foarte agresive... Tin pumnii sa treaca repede si fara frecus. multa multa sanatate iti doresc!! :*
    Cat despre planuri... si tu Brutus? Ca si eu la fel. Bine ca de planuit planuim :))). Acum de exemplu am realizat ca plesneste bara de la cate restante am de onorat :)). Asa ca profit ca lumea se odihneste frumos in tura mea si m-am asezat intre usa si colt si butonez cat pot de silentios si repede :))).
    Puuup cu drag si fie ca octombrie, ce tocmai a inceput sa vina cu multa multa sanatet!

    ps: credeam ca tratatia e cu ceva bomboane in prima faza:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu-mi vine să crred că e octombrie. Munceam aseara la retrospectiva lunii septambrie si am descoperit foarte multe goluri. Unele sunt articolele incepute, schite pe blog. Trebuie să le termin, dar mai am unele de care nu-mi aduc aminte ce vroiam să scriu. Am uitat ce poze făcusem pt zilele respective.
      Mă lupt cu răceala asta cu toate forțele. Din fericire nu pare să fie chiar așa urâtă ca altele de care am avut parte anul acesta. Dar tot m-am săturat să mă îmbolnăvesc luna de luna.

      Ștergere
    2. PS: Da, tratații cu bomboane....medicale - colorate si amare

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!