luni, 28 februarie 2022

Februarie la final

Cea mai scurtă luna din an de data aceasta parcă a fost și mai scurtă ca de obicei. După un start cu vești nu tocmai bune, a urmat o perioada ce m-a dat peste cap și m-a scos din ritm, iar cand am reușit cumva să pornesc motoarele m-am trezit la final de lună. Citeam ce am scris la începutul lunii  și mă bucur că am reușit să bifez aproape tot din ce mi-am propus din lucrurile care țineu de mine, iar celelate s-au rezolvat spre bine chiar dacă mai greu sau cu emoții mai mari.

Îndrăgostitul blănos este bine acum, și-a revenit la felul lui de a fi de nici nu mai pare ca ar fi avut probleme la începutul lunii. Singura diferență e ca acum cățelușa s-a învățat să se plimbe și singură, să nu mai stea tot timpul cu el. La finalul săptămanii urmeaza să faca amandoi o vizită la vetereniar la un control.
Domnișoara cea mare, cu analizele ei la pământ, a reușit să mai facă și o viroză, nu șitm de care, dar testele covid au fost negative. Asta a fost factorul care m-a scos pe mine din ritm. Orice nouă problemă de sănatate pe care o are, oricat de minoră ar parea, pe mine m-a doboară și unori simt de parcă m-ar paraliza pânî și în gândire. Acum și-a revenit și sper ca peste două zile la control să se prezinte mai bine.
Domnișoara cea mică a mai crescut cu un an, am sărbătorit-o într-un cerc restrâns și am aflat ce înseamnă să rămână o colegă peste noapte la noi. Cu această domnișoara aș mai repeta experiența și altă dată. parcă nici nu am simțit că sunt mai mulți copii în casă.

Provocări

Cu provocările pe blog am mai și întârziat, dar până la urmă am reușit să le fac pe toate. Am încercat și o tehnică nouă de felicitări (spirelli card) care e posibil să devină una dintre preferate. 
Bujo-ul a fost mai greu de bifat, mule au fost amânate din diverse motive, fie că au ținut de starea mea de spirit, fie de vreme, fie de întarzieri ale altor persoane. Dar principalele ”taskuri” ale lunii sunt bifate, restul...sunt zile și în martie.

Cărti... 

Am terminat seria Driven de K. Bromberg și am recitit seria ”Culorile dragostei” de Kerstin Gier. Mi-e dor de tableta mea cu cărți, să pot să răsfoiesc eu ce pasaje vreau sau simt nevoia. Nu mai tine bateria deloc. Pe laptop mi-e dificil sa citesc, nu-mi place să stau la masă.

Filme ...

Am vazut câteva episoade din ecranizarea după Driven, mi-au plăcut că respectă cartea mult mai mult decăt alte ecranizări, dar ... am citit cărțile, îmi e de ajuns pentru moment. Am văzut în schim Marry Me cu J.Lo. Iar ieri am fost la cinema, la ”Cliford, marele câine roșu”. Am răs mult, comparându-l aproape tot timpul cu cățelușa noastro Bella, care ai putea spune ca a jucat rolul lui Cliford.

Prin casă...

Îmi propusesem la început de an să decorez în fiecare lună conform sezonului sau corespunzător cu evenimentele importante din luna respectivă. Februarie ar fi trebuit să fie cu inimioare de dragobete, luna iubirii, etc... Undeva pe la mijlocul lunii am rearanjat ”omul de zapadă” din boluri de sticlă, iar odata cu sărbătorirea piticotului au apărut și inimioarele sub formă de baloane.






În grădină...


un început timid. Doar câteva ronduri de flori curățate, arat și niște semințe de ardei și vinete puse la încolțit. Deși soare, în ultimele zile vântul a bătut cu putere făcând imposibile activitățile prin grădină,.

 

Din păcate se pare că punem iar pauză la lucrul pe afară, vremea s-a răcit considerabil, iar prin unele zone ale țării văd că ninge.

 

12 comentarii:

  1. Deși lună scurtă văd că ai bifat destule activități. Am trecut direct la rubrica filme... deh, sunt direct interesată. :) De serialul Driven n-am auzit, dar am văzut Marry Me și Clifford. Simpatice amândouă. Say, a primit cățelușa Bella o recompensă (treat) când ați ajuns acasă? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca privest doar partea plina a paharului, asa e, am bifat destule. Incerc sa privesc doar partea asta, dar ma cam trag de mana casutele goale din jurnal. Totusi sunt legate mai mult de gradina, iar acolo nu a despins decat de vreme.
      Bella primeste recompense tot timpul. Dupa mine cam prea multe. dar ce sa-i facem, sunt toti trei niste rasfatati

      Ștergere
  2. La multi ani pentru "piticot"! ❤️
    Ma bucur sa stiu ca domnisoara cea mare e bine acum (ce-o fi fost in sufletul tau! oh). Ma bucur si ca-i bine blanosul indragostit!
    Cei dragi sa fie bine, celelalte se rezolva!
    A fost o luna plina pentru tine! Uau! Esti o forta!
    Iti multumesc pentru urare! Martie sa fie la fel si pentru voi! ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani si doar lucruri bune si vesele tuturor!
    Si e bine ca per total in luna februarie ai realizat destule.
    Si evident multumesc pentru provocarea martisoreasca!
    O primavara cu spor, draga Niko!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Suzana. Facem pauza saptamana asta si apoi incepem o noua provocare. Eu abia astept.

      Ștergere
  4. La multi ani piticei si multa sanatate Cristinei!
    Se pare ca ai avut o luna scurta dar aglomerata! Imi place optimismul postarii.
    O primavara minunata sa aveti! Cu spor si vreme buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. aici a ramas doar frigul. Fulgii au fost doar cat sa-i zaresti pe geam daca te uitai fix in momentul respectiv. Nici pe parbriz nu lasau urme vizibile.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!