sâmbătă, 5 februarie 2022

Bullet journal - februarie

 Ianuarie a fost o lună de acomodare cu acest tip de jurnal pe care îl găsesc foarte util. Nu mi-a venit greu să-l folosesc, să-l consult și să-l completez zilnic. Dar sunt si rubrici despre care am descoperit că nu mi se potrivesc sau care mi-ar fi trebuit organizate altfel.

Tracker mood-ul anual, in pixeli este o rubrică la care voi renunta. Nici transformată în ceva lunar nu mi se potrivește. Trăiesc într-o zi o asemenea gamă de emoții înc/t chiar nu mai știu ce să colorez. Am încercat și varianta de a folosi mai multe culori  pe o zi - nu mă încăntă. Nici varianta sentimentului predominant nu-mi place, nu se potriveste cu obiceiul meu ca la final de zi să mă axez pe ceea ce a fost bun și pe motivele de recunoștință din acea zi.

O alta pagina ”abandonată” momentan este cea a regimului alimentar. Negăsind varianta potrivita de așezare a meselor, de cele mai multe ori coloram ”ajustat”, ceea ce in fond era un mod mai frumos de a spune nerespectat. Mi-e clar ca ceea ce mi-am propus inițial ca program de mese nu functioneaza, deci, înainte de a continua acolo trebuie să găsesc modelul optim pe care sa-l pot respecta aproape zilnic.

Alt lucru pe care l-am schimbat deja din luna ianuarie, este tipul de pagina pentru planificarea saptamănala. Am descoperit un film despre Metoda Alastar în bullet journal și acest tip de organizare mi se potriveste mai bine:


Pentru mine, bullet jpurnalul rămăne doar o agenda de organizare, căt mai simpla, fară prea multe desene, poze si alte ”brizbrizuri”.


În schimb, îmi las creativitatea să zburde în bujo-urile fetelor. Și ele sunt încantate de bujo-uri și-mi pplace să le vad la final de zi cum vin singure și completeaza în ele.
Cris si-a păstrat același format de organizare din luna ianurie, a schimbat doar tema, din turturi în inimioare.





Diana a preferat să modifice unele lucruri și am creat o pagina pentru rutina zilnică pe luna întreaga, iar organizarea săptămânală asemănătoare cu a noastră. 






12 comentarii:

  1. Ce fain! Imi place mult jurnalul tău! Esti organizată și creativă, asta nu e rău deloc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cumva, e si un mod de a ține gandurile in ordine. 😊
    Probabil ca e ceva simplu, dar mie mi se pare extraordinar de complicat! (mai ales ca exista si filmulete care sa explice ce si cum!)
    Weekend frumos iti doresc, Niko!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am zis la început că e complicat, dar îl complici după cât de mult vrei tu. Îl poți lăsa simplu că mine sau colorat că la fetele mele sau adevărată artă cum vezi la pasionați.
      Cu timpul am descoperit că mă lasă memoria și am început să-mi tot fac liste cu sarcini. Am un articol pe blog despre ele. Acum e simplu că totul e adunat într-un caiet și poți face planificările mai ușor.

      Ștergere
  3. Cred ca pentru copii a-i invata asa ceva este foarte util.
    Nu mai stiu unde am citit, dar ideea ti-o spun. Pentru un interval de timp, minim o saptamana,
    sa faci efortul de a-ti nota activitatile si timpul de realizare, pentru ca apoi sa triezi utilul si inutilul, pe de o parte. Pe de alta parte sa-ti vezi eficienta, sa observi repetitivele pentru a le optimiza si pentru a tria in sensul maririi timpilor necesari activitatilor placute.
    Imi plac jurnalele voastre colorate!
    Un weekend minunat, draga Niko!❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asta este si un alt scop al acestor jurnale. De a vedea ce faci si ce nu faci.

      Ștergere
  4. Da, se cunoaște dintr-o privire că februarie este luna iubirii. Valentine's Day, Dragobete... Ce să vă urez? Să fiți iubite. ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim la fel, Jo.

      PS: mesajul acesta a aparut direct aici pentru ca nu intra la moderare, fiind articol publicat azi.

      Ștergere
    2. Greu de tot cu tehnica asta. În plus, blogspot pare încă și mai complicat decât Wordpress...

      Ștergere
    3. Cred că e după obișnuință, mie mi se pare mai complicat pe wordpress.

      Ștergere
  5. Fane jurnale! Imi plac inimioarele! O luna frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!