Ingrediente: 9 kg capsuni, 4 kg zahar
Preparare: capsunile se spala, se aleg de codite si se pun in vasul in care veti face gemul impreuna cu 3 kg de zahar. Puneti-le in straturi alternand un strat de capsuni cu unul de zahar, ultimul sa fie de zahar. Se lasa asa pana a doua zi.
Daca nu doriti sa faceti si sirop, amestecati zaharul de deasupra si puneti la fiert. ( timpul de fierbere al gemului va fi insa maimare). Pt sirop, luati cu un polonic si puneti intr-un vas separate cam jumatate din zeama pe care si-au lasat-o capsunile.
Dupa preferinta, in sirop mai adaugati maxim un kg de zahar si puneti totul la foc.
Se fierb, amestacand des si alegand spuma pana cand se "leaga".
Din cele 9 kg de capsuni am obtinut aproape 5 borcane de 800g si 2 si 1/2 litri de sirop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va mulțumesc pentru vizită!