marți, 3 iunie 2014

Gem si sirop de capsuni

Gemul de capsuni este unul din preferatele noastre, asa ca in fieare an pregatesc cateva borcanele pt iarna. Nouateatea de anul acesta este siropul de capsuni, foarte simplu si usor de facut.


 
 
Ingrediente: 9 kg capsuni, 4 kg zahar
Preparare: capsunile se spala, se aleg de codite si se pun in vasul in care veti face gemul impreuna cu 3 kg de zahar. Puneti-le in straturi alternand un strat de capsuni cu unul de zahar, ultimul sa fie de zahar. Se lasa  asa pana a doua zi.
 
 
Daca nu doriti sa faceti si sirop, amestecati zaharul de deasupra si puneti la fiert. ( timpul de fierbere al gemului va fi insa maimare). Pt sirop, luati cu un polonic si puneti intr-un vas separate cam jumatate din zeama pe care si-au lasat-o capsunile.
 
 


Dupa preferinta, in sirop mai adaugati maxim un kg de zahar si puneti totul la foc.

 

Se fierb, amestacand des si alegand spuma pana cand se "leaga".

 
Din cele 9 kg de capsuni am obtinut aproape 5 borcane de 800g si 2 si 1/2 litri de sirop.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu