vineri, 20 septembrie 2024

Suport lumânare TC24 (09-2)

Indigoul lunii septembrie al Transformărilor creative mi s-a părut destul de dificil când l-am ales, dar mi-a plăcut mult și mi-am zis să-i dau o șansă. După multitudinea de borcane suport de lumânare din galerie îmi dau seama că și vouă v-a plăcut acest proiect. De altfel, primele apărute, Diana și Fiordaliso, mi-au făcut poftă să mă apuc și eu de al meu. Am și învățat câte din experiența lor și am ținut când am lucrat.

Borcanul mi-l alesesem deja cu ceva timp mai în urmă, un borcan cu două părți plate, rămas de la ceva ness, căruia nu i se potrivește niciun fel de capac pentru conservare. Mi-amintesc că mama le folosea doar la dulcețuri/gemuri cu capacul lor original de plastic pentru că nu mai avea nevoie de sterilizare. Deși am imitat-o la început, capacitatea lui mare l-a făcut incomod de folosit, dulceața din ele nu ajungea niciodată să se termine. Am ajuns să prefer borcane mai mici de dulceață, mai ales că nouă ne place varietatea, nu consumăm doar un anumit tip de dulceață cum am auzit că se întâmplă la unele din prietenele mele.

Și pentru că în perioada construcției casei mama, care supraveghea lucrările, consuma acest tip de ness, mi-au rămas câteva borcane de acest fel. Le-am tot strâns într-o cutie dedicată borcanelor cu forme deosebite în ideea că le folosesc la craft, să le îmbrac în sfoară și să le decorez. Cu unele am reușit acest lucru, dar cutia încă există acolo undeva în magazie și îmi propusesem s-o caut, dar odată cu organizarea haosului din beci, l-am găsit pe aceste ce mi s-a părut potrivit tocmai pentru fețele plate pe care să fac fereastra.

Am ales să îl vopsesc pe interior și am căutat o metodă de a face fereastra corespunzător. Pentru aceasta am folosit autocolant rămas de la îmbrăcarea unei cutii. Am trasat pe el forma unei frunze și am decupat-o. Puțin mai dificilă a fost lipirea ei, dar am reușit cu ajutorul unei pensete. Am și testat că dezlipirea este ușoară, la prima lipirea se modificase direcția pe care vroiam să o dau frunzei.



Pentru vopsirea borcanului mă gândisem inițial la o tehnică văzută la sticlele de vin: se pune o cantitatea generoasă de vopsea în recipient și se rotește acesta până ajunge vopseaua în toate locurile dorite. La final se scurge surplusul de vopsea. O idee simplă dacă m-aș fi hotărât la o singură culoare. Doar că eu am vrut toate culorile toamnei. Așa că m-am chinuit cu pensula și cu un burete ținut cu penseta sau lipit cu scotch de hârtie pe un băț de pensulă. Cel mai dificil la fost la umerii borcanului, dar cu ajutorul pensetei cu vârfurile îndoite am reușit să trec și peste această etapă


Dezlipirea frunzei de autocolant a fost simplă. nu mi-a stricat marginile, dar lipsa de experiență în vopsirea borcanelor la interior și-a spus cuvântul. Borcanul meu este întunecat, am folosit ca pe hârtie întâi culorile închise fără să realizez că ar trebui să pun galben și portocaliu la început, că totul se va vedea în ordinea în care sunt adăugate.
Fiind atât de întunecat, am căutat pietricele albe să pun în interior. Știam că am unele mărunte de marmură. Și am! puse bine undeva. Până le voi regăsi de bine ce sunt puse, am pus în borcan orez, un orez care fierbea incredibil de greu din care am mai folosit tot pe post de suport pentru lumânare. Și-am trecut repede la poze cu două tipuri de lumânări. Cea înaltă, mai ușor de aprins, nu se vede în borcan. Cea tip pastilă....vai, dar ce dificil a fost s-o aprind! Cu tot cu bețele de chibrit lungi. Mai ales din cauza gurii borcanului care este foarte strâmtă. 
După ce am umplut casa de fum de la bețele de chibrit arse, am făcut repede pozele și aerisit. Și surpriză! la editarea pozelor am descoperit că îmi lipsea un element obligatoriu: funda. Era pregătită deja, dar uitasem s-o pun. Copilul din dotare mi-a declarat că nu mai aprinde nicio lumânare pentru pozele mele, la cât s-a chinuit să aerisească pe o vreme rece. Și să mă mulțumesc cu pozele fără lumânare aprinsă. Așa că m-am conformat. Dar sincer, pe viitor borcanul o să primească niște lumânări cu baterii și probabil și pietricelele albe e marmură când le voi găsi.

5 comentarii:

  1. Superba creatia ta! Mi se pare fascinant cum se vad culorile - ce idee buna ai avut sa vopsesti pe interior.
    Eu am un borcan foarte atipic. :))) Inca mai rumeg cum sa abordez problema.
    In plus.. mai am o mica problema: ceara. In borcan pe fundul lui este numai asa ceva. Asa ca momentan nu stiu ce voi face. Dar l-am gasit la „ploaia” aceea care mi-a facut lac in balcon.
    Sper sa gasesc o pastila lumanare prietenoasa - luase Tati odata si nu am stiut cum sa ma ascund de ele. Miroseau atat de toxic. :O Am mai patit asa cu un set de baterii tip pastila aplatizata :))). Doamne si au mai costat si un car de bani (era firma serioasa...).
    Pupici cu drag

    ps: nu conteaza ca nu este aprinsa in poza cu funda :). Mi-am amintit cand , cred ca acum vreo 12 ani, am avut pe Pv tema mascota.. si terminasem eu in sfarsit sa il fac pe Mirakuru (un catel din sosete) si ma apuc, fac poze.. ca apoi sa realizez ca ce uitasem sa adaug... era chiar coada :))). S-a rezolvat in cele din urma. Se facuse ziua, dar ce mai conta :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de apreciere și pentru povestea cu „codița”. E așa un sentiment ciudat după ce te străduiești să faci ceva și te bucuri de reușită să descoperi abia la editatul pozelor că ai uitat ceva! Adică cel puțin la mine era totul strâns și pus la locul lui la acel moment. A trebuit să reamenajez spațiul pentru fotografie și apoi să strâng la loc.
      Sper să găsești soluția potrivită de abordare a borcanului tău. Depinde ce vrei să pui în borcan, dacă ceara nu te mai deranjează ca miros și nu vei folosi mai departe lumânare cu ceară în el, nu merge s-o ignori pur si simplu? Mă gândesc că va fi acoperită cu pietricele/nisip/ orez sau ce vrei să pui tu în el.

      Ștergere
  2. Într-adevăr pare foarte închis, dar este drăguț!
    Borcănelul meu la indigo este ultima participare la transformările creative. Când te implici în organizarea unui concurs care cere creativitate și dedicare din partea participanților, este normal să acorzi atenție tuturor celor care au ales să își investească timpul și energia. Fiecare participant își aduce propria viziune, propriul stil și propriul efort în joc. Așadar, a lăsa comentarii doar pe unele bloguri, în timp ce îi ignori complet pe ceilalți, este nu doar nedrept, ci și lipsit de respect. Si se pare că lucrările mele le-ai ignorat complet, deci nu e loc pentru mine în acest joc. Feedback-ul selectiv nu doar că descurajează,și subminează încrederea participanților, dar ignoră esența unui spațiu în care toți ar trebui să se simtă apreciați și respectați pentru efortul lor.
    Mult succes în continuare! Seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că ai ajuns la această concluzie, și da îti dau dreptate că organizarea unui concurs cere organizatorului atenție pentru fiecare dintre ei. Când am început aceste concursuri aveam mult mai mult timp, ceea ce acum îmi lipsește. Dacă a ignorat unele lucrări nu a fost cu vreo intenție, a fost pur si simplu întâmplarea. Din păcate foarte des mi se întâmplă să încep să răspund la comentarii și apoi să mă întrerupă ceva și nu mai apuc să răspund. Multe aveți comentariile cu moderare, așa cu nu știu dacă nu apare comentariul că nu am apăsat eu publicați sau că nu a fost încă moderat. Așa că uneori nu scriu ca să nu dublez un comentariu pe care stiu că cel puțin începusem să-l scriu. Încerc să-mi găsesc un ritm să mă împart între tot ceea ce înseamnă serviciu pentru mine și blog. Încă nu le pot face bine pe amândouă.
      PS: știi că azi m-am chinuit mai bine de 30 de minute să fac să-ți apară poza în galerie? Și acum descopăr că de fapt puseseși două intrări. Până la prima ta intrare indigo ajunsesem dimineață cu vizualizatul și m-am pierdut în încercarea de a face să apară poza și la tine și la altcineva și da, nu am mai avut timp și de lăsat un comentariu. Nu știu ce e cu blogul tău și cu pozele, dar în fiecare lună trebuie să editez pozele tale ca să fie vizibile. Așa că scuze că nu mai las și comentarii uneori. Dar de văzut postările le văd. Nu esti singura la care nu am mai lăsat niciun semn o perioadă mai lungă. Îmi cer scuze dacă deranjează atât de tare, dar momentan asta e tot ceea ce pot să fac. Fiecare e liber să accepte sau nu condițiile acestui joc.
      Mult succes și ție pe drumul pe care l-ai ales.

      Ștergere
    2. Imi cer scuze că ai stat pentru mine până la ora aceea târzie, dar nu era cazul. Dar sa nu exageram cu pozele, luna aceasta am ales generic in tabel si nu afisa poza, dar nu numai la mine...in fine, inca un motiv in plus pentru mine sa renunt. La început,da, au fost 2-3 postari. Iti demonstrez că sunt singura la care nu ai lasat, dar să o lăsăm baltă.Eu am vrut doar sa te anunt si sa stii si motivul...nimic mai mult. Pana la urma se pare că tot eu sunt de vina.
      Zi frumoasă sa ai.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!