sâmbătă, 28 octombrie 2023

Căminul tău, un colț de rai (5/2023)

 

Ultima săptămână din provocarea propusă de Corina tocmai s-a încheiat. Săptămâna aceasta era vorba despre gătit împreună. Nu ceva dificil, ci simplu o ciocolată caldă, un ceai, ceva cu arome de toamnă.

Înainte să pună Corina postarea cu indicațiile săptămânii, știam că va fi vorba de gătit și deja mă gândisem la o plăcintă de dovleac, la niște nuci la cuptor.... Însă domnișoara mea cea mare s-a hotărât să intre în aceeași dietă cu mine, iar cea mică ar cam vrea și ea să ne secondeze. Cu alte cuvinte, au cam ieșit din meniu fix dovleacul și nuca la care mă gândisem. Totuși am gătit împreună, mâncare de dietă conform meniurilor pe care le avem fiecare. A fost interesant să facem pentru pachetul de școală rulouri de pui in foi de salată pentru cea mare, în lipie pentru cea mică, asezonate cu castraveți, ciuperci și alte legume.

Ce e curios la această dietă e că deși pare foarte puţină mâncare, totuși, nu ești niciodată flămând ( decât dacă te înfometezi - ceea ce nu e indicat) și mai important este că funcționează și îți dezvoltă deprinderi sănătoase.

Dacă gătitul nu a fost tocmai gătit, lumanarea a fost zilnică. dar am uitat să fac poze cu ele. În schimb ne-am făcut o colecție bogată de lumânari diverse ce urmează să fie aprinse zilnic. A devenit un ritual al nostru, un semn de liniște, de calm că ne place să fim împreună.

La finalul acestei provocări nu pot fi decât multțumită pentru obiceiurile noi create, pentru realizările acestei luni, pentru deciziile pe care le-am luat. Într-un fel, cred că această provocare m-a ajutat să văd anumite lucruri mai clar, să pot lua deciziile necesare, curajul de a face niște schimbări destul de radicale. Nu pot decât să-mi doresc să se dovedească că alegerile făcute sunt cele mai bune în situațiile respective și că această liniște și „luminare” să fie în continuare.

Săptămâna 3


6 comentarii:

  1. Imi plac concluziile si orice clarificare a unor subiecte este mereu binevenita.
    Si ai mare dreptate privind un anumit curaj privind schimbarile.
    Sper sa-ti reuseasca, draga Niko! Toate cele bune! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Mai am de așteptat vreo două săptamani până se va produce schimbarea, e nevoie de o aprobare, și apoi va trebui să mai treacă ceva timp până vom vedea dacă e mai bine sau nu. Noi sperăm că va fi bine.
      Spor și ție!

      Ștergere
  2. Ma bucura tare mult vestile bune - e atat de minunat sa vezi liniste si armonie in jur si, in jurul meu se liminteaza in general la voi, prietenii mei virtuali. Asa ca nu pot decat sa ma foarte bucur, citind vesti bune, dupa cum spuneam.
    Pupici cu drag!!

    ps: e linistitor sa aprinzi o lumanarica :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca provocarea a venit cu liniște si cu obiceiuri noi! O ultima luna de toamna minunata sa aveti!
    Si eu ma gandesc ca e prea cald si ca e posibil ca iarna sa vina brusc. Cam asa a fost si anul trecut cu un episod de iarna cu inzapeziti in sat la inceput de decembrie....
    Iar cu decizia, ai incredere ca e cea buna!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!