miercuri, 7 decembrie 2022

Lumânare/lumânări - Jurnal de advent (7/22)

 🕯 Când?  cumva s-a făcut iar 11 noaptea, ba chiar e trecut bine de 11, dar măcar acum sunt mai ”fresh” și la timp cu proiectele de azi.

🕯 Stare: mult mai bună ca ieri. Sunt fericită că azi mi-a ieșit atelierul de creație cu clasa celei mici, dar trebuie să îi mulțumesc cum se cuvine celei mari și prietenei ei că m-au ajutat la pregătirea materialelor. În plus am reușit să termin și proiectele de la temele de azi, chiar dacă îmi mai rămân restanțe atât proiectul cu rama cât și brăduții evantai.

A, dar am reușit să pun și un tutorial : Fes din tub de hârtie

🕯 Adventul fotografic:  Martinel  a avut ca temă Lumânare, lumânări. S-a tot gândit ce și cum să facă și s-a hotărât la o lumânare din fetru. L-a întrebat totuși pe prietenul nostru Google și bine a făcut că a găsit o idee deosebită de ornament cu tot cu pașii de lucru ( detalii aici)

Numai că tot îi stătea mintea la o lumânare mică clasică așa că a încercat. A obținut ă mică- mică lumânărică de doar 2-3 cm cu tot cu flacără.


Bine-nteles că s-a pozat cu noile decorațiuni din bradul său.


🕯 Adventul meu de activități mi-a adus azi ca temă Lumânări decorative. Ce poate fi mai plăcut ca o așa coincidență. Am lucrat împreună cu Martinel, folosind tot fetru. Am pornit de la aceleași tuburi de hârtie folosite și la tema de anul trecut , dar de data aceasta le-am îmbrăcat în vatelină și fetru. Flacăra am făcut-o în trei dimensiuni, folosid de trei ori piesele pentru o facără simplă pe care le-am lipit să formeze un ”brăduț/triunghi/piramidă”


🕯 Tema următoare:  Martinel are un nou ritual seara. Se plimbă prin casă și caută prin cutii în căutarea cadrului ideal de prezentare a temelor ce urmează. În seara asta nu a avut mare noroc, a găsit doar steaua în cutii, nu și locul unde s-o așezăm. Cred că trebuie să mă apuc să mai decores până nu începe să mă bată el a cap.


🕯 Tema de ieri: 
Îngeraș - Ziua 7



8 comentarii:

  1. Ce frumoasa compozitie din fetru. E un material ce a inceput sa ma atraga din ce in ce mai mult.
    Imi pare bine ca ziua a fost mai buna si cu un bilant bun.
    Sanatate multa si spor pe maine! Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da a fost o zi frumoasă ieri, și azi la fel. Mulțumesc.

      Ștergere
  2. Ce frumoasa este decoratiunea!!! Haha, eu a trebuit sa elimin varianta fetru - desi ma gandisem si la ea, cand am aflat ca azi e sarbatoare. Si cu cruce rosie. Pana la urma, o sa scap eu si de chestia asta.... intr-un final. Nu cred ca fac cine stie ce lucru rau (si intre noi fie vorba, tot am folosit un ac ca sa pot finaliza lumanarica, pentru ca nu aveam cum sa bag fitilul).
    Sunt superbe amandoua. A doua e impaslita, sau din fetru obisnuit? Mi-ar placea mult sa impaslesc si eu :D. A iesit minunat!! Felicitari :D
    Si imi spuneai mie ca am multe activitati... :))).
    Deja visez la stele.. :))))))) Apropo de asta, pe cand cautam febril idei pentru lumanare, am dat peste niste stele mici mici mici si ma gandeam cum ar fi sa fie asta noua tema (nu le voi folosi pe acelea si nici macar una verde, din care am folosit la bradutii pentru premiul de la Impodobim Bradul - cred ca i-ai vazut in varf pusi. Asa ca meditez :)).
    Sa avem o zi faina (ca e deja azi) si spornica - la cat ploua acum afara (cel putin la mine....).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci eu ieri am spalat și am și cusut. M-ai șocat când am cititi la tine de sărbătoare cu cruce roșie. Acum eu am experianța locuitului în Brașov cu calendar diferit î sărbători față de al mamei în Buzau. M-am dus la calendar și....la mine e cruce neagră. Îmi pot imputa cel mult că nu am verificat calendarul, dar și dacă aș fi făcut-o aș fi văzut că e cruce neagră și mi-aș fi văzut de treburi exact așa cum le-am făcut. Dacă a afost cu păcat...asta e. Dar pănă la ura ar trebui să se puna de acord și mitropoliiile astea si să aibă aceleași sărbători.
      Nu e împâslită niciuna dintre lumânări. E un domeniu care nu m-a atras încă.
      Abia aștept să văd steluța ta de azi ( m-ai făcut curioasa), dar o iau la rând cu mesajele mai vechi.

      Ștergere
    2. Sa stii ca la noi, acum cativa ani (parca in 2018 am verificat) aparea in calendar cu albastru. Si eu am fost luata prin surprindere sa vad cu rosu...
      In Brasov mai sunt si calendarele greco-catolice (am avut si eu :D) - sarbatarile sunt la fel, dar uneori nu si crucile rosii. Asta ne arata cat de relativ e totul, nu? :)
      Pupici!!

      Ștergere
    3. da, sărbătorile sunt la fel, dar nu și culorile.

      Ștergere
  3. Si lumanarea "rotunda" si cea cu fetru si vatelina sunt frumoase - cea cu vatelina are un aer mai... festiv. 😊
    Am reusit sa fac si eu lumanarele - tot din fetru! 😊 - dar trebuie sa "scot" pozele din telefon, sa scriu textul... Sunt in urma rau de tot! :( Cred ca voi modifica data in postari, sa nu fie varza calendarul meu de Advent - mai ales ca e primul (imi doresc s-o scot la capat). 😊
    Zile frumoase iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am apelat și eu la chestia sta cu data când am mutat adventul din 2020 de pe celalat blog aici. Anul acesta sper să u fie nevoie. Sunt putin în întarziere cu unele postări, dar în afara celor din jurnalul de advent, nu e nevoie de o dată anume.
      Spor la editat!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!