marți, 6 decembrie 2022

Copilași și cizmulițe - Jurnal de advent(5/22)

 💫 Când : 5 decembrie, noaptea târziu ... sper să termin postarea înainte de 12.

 💫Stare: obosită până la punctul la care nu mai reușesc să leg două fraze, tocmai m-am blocat în mijlocul unui comentariu și nu pot să sper decât că pofta vine mâncând, adică scriind pagina asta de jurnal să îmi revin și să pot trimite un comentariu coerent. În plus, se cam accentuează problemele de vedere, am început să focalizez mai greu decât de obicei și chiar să pierd focalizarea. Bine că mai am doar o săptămână până la control. Apropo, azi la Fundeni am scăpat și mai repede și cu rezultate mai bune. Dacă e să comparăm cu începutul anului, acum am fi pe plus.

💫 Seara: am petrecut-o cu fetele la un film, ”Santa clause 1” cu Tim Allen. (Cine este moș Crăciun?) și am pregătit ghetuțele pentru Moș Nicolae.

💫 Adventul cu activități: tema de azi de la fete a fost copil din con de brad. Imediat ce am revenit de la București m-am apucat de lucru știind că va necesita ceva timp și mă mai așteptau și alte proiecte de terminat. Am lucrat doi, un băiat și o fetiță. De data asta nu am uitat să fac poze pe parcurs. Va urma curând și tutorialul, numai să-mi revin din oboseală.



Chiar și lui Martinel i-a plăcut fetița și i-a ținut companie până am terminat și băiatul.



💫 Adventul Fotografic : Martinel a fost tare nerăbdător să mă întorc acasă și să se poată apuca de ornamentele lui. A fost foarte încântat de decorațiunile pentru geam realizate de fete la primul nostru advent cu activități, și cum nu le-a mai zărit prin casă a decis să le refacă el. A făcut două cizlulițe pe care le-a agățat de șemineu, să le găsească Moș Nicolae, poate îi aduce și lui ceva.


A mai făcut și alte ornamente de același tip. Momentan le-a agățat în brad pentru poză, dar le va fotografia mâine pe lumină la fereastră 


💫Tema următoare: Îngeraș.  Când am citit în agenda mea ce temă avem mâine la adventul fotografic, Martinel a fugit repede să scotocească prin cutiile de Crăciun în căutarea îngerașului făcut de mine anul trecut. L-a salvat din cutie și s-a asezat cu el la taifas să-i spună ce ar dori să primească de la moș. Apoi a luat și singura șosetuță rămasă tot de la primul nostru advent cu activități ca să-și primească darurile în ea, în ornamentele făcute de el, nu se poate pune nimic.


💫Tema de ieri: 
Clopoței - Ziua 4

💫 Încheiere: La mulți ani de Moș Nicolae. Ghetuțele să vă fie pline cu tot ce vă doriți, dar mai ales cu bucurie, sănatate, liniște și inspirație.

7 comentarii:

  1. M-am grabit sa vin la tine pentru a-ti dori de bine: sanatate, bucurii, pentru tine si dragii tai! ❤

    Multumesc! Mos Nicolae darnic si cu voi sa fie! ❤

    Am inimioare si pentru Martinel! ❤ Tare imi place si de el! Priceput, nu gluma, la decoratiuni! Felicitari si pentru el! 😊 Stiu ca il ajuti din cand in cand, ca ai mai multa experienta. 😊 Sunt frumoase decoratiunile pe care le realizati.
    Spor la toate iti doresc dar acum, cel mai mult, spor la odihnit! ❤ Zi frumoasa! Si distractie frumoasa! Azi esti sarbatorita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult Diana, pentru aprecieri și pentru urări, dar nu, nu sunt sărbătorită azi. Am fost luna trecută. Niko vine de la numele de familie, mi-a plăcut mult de când l-am dobândit prin căsătorie și l-am adoptat în toate. M-ul vine de la prenumele meu(Mihaela).

      Ștergere
    2. Ps: Mos Nicolae sa fie darnic cu toți și sa ne aducă fiecăruia ceea ce are mai mare nevoie.

      Ștergere
  2. Ha!!! Deci asa ... si eu am crezut ca si Diana ca iti serbezi azi onomastica ... dar, daca numele de familie are in el ceva din Nicolae, atunci nu ne-am inselat prea tare (lol).
    Oricum ar fi, o urare de sf Nicolae e foarte buna, nu-i asa?
    Si imi spuneai mie ca nu stii cand fac totul (azi am intrat asa cu indrazneala in noapte, de exemplu).
    Ma bucura vestile bune - tot asa si in continuare (apropo de concentrare, la ochi, daca si tu ii turezi ca si mine pe o mie de proiecte, nu e de mirare ca nu mai focusam bine, cred ca avem nevoie de odihna si repaus :)))). Pe de alta parte, cine vorbeste (adica eu).
    Acum ma grabesc sa merg la somn - ca s-a spart paty-ul si s-a facut liniste.
    Dar nu inainte sa iti spun ca cei doi copilasi au iesit tare tare dragalasi si la fel si decoratiunile (abia astept sa vad si tutorialele).
    Iar ingerasul... wow e superb. Sa vad ce reusesc safac eu maine - poate ne aduce Mos Nicolae si ceva mai mult tmp :)))
    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urrarile sunt bune mereu, indiferent de ocazie. Dar nu sunt sărbătorită azi decat dacă ai lua in calcul numele de familie. Și pănă să mă căsătoresc mă ”sărbătoreau” elevii după numele de familie(de sf Dumitru).
      Aseara aveam impresia că m-am culcat devreme și nu întelegeam de ce sunt obosită dimineață. Dacă ma uit la orele de postare ... si eu am intrat bine de tot in noapte.
      Sper că liniștea a tinut pănă dimineată să te poti odihni.
      O zi frumoasă îți doresc.

      Ștergere
  3. Ce calda si placuta postare ai realizat! Ai o echipa pe cinste impreuna cu tine, iar Martinel este
    foarte activ. Foarte frumoase lucrusoare a-ti realizat. Copilasii sunt atat de draguti! Iar cizmulitele arata excelent. Felicitari tie si intregii trupe.
    Sanatate multa, Niko! Si putina odihna ar fi benefica, Suntem mai cu spor dupa o pauza!
    Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întreaga trupă îți mulțumește Suzana. Cred ca am nevoie de o pauză( de obicei in jurul lui Mos Nicolae mi se întâmplă să simt nevoia asta și văd că azi nu face excemptie. Nici nu stiu cand s-a făcut iar atat de târziu..

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!