vineri, 27 mai 2022

Luna mai și florile sale (5) - trandafiri

 O altă floare care începe să-și arate frumusțea în luna mai este trandafirul. Ingrijit corect poate înflori tot anul. Și deși am citit undeva ca trandafirul trebuie cules, singururl pe care îl culeg la timp e trandafirul de dulceață. Pe ceilalți îî las să-și scuture singuri petalele și îî curăț cam o dată pe sezon. Am mulți trandafiri, multe culori, dar nu m-a pasionat niciodată să le știu și soiul

  

  

 

  

  

  

  


  

 

  

7 comentarii:

  1. Sunt superbi! Toti! Cui ii pasa ce soi sunt?! 😊 Sunt frumosi - si parfumati, cel putin unii, cred - si e tot ce conteaza. Trandafirii agatatori au un farmec aparte - pentru mine.
    As avea o maaare "problema" daca ar trebui sa aleg intre trandafiri, regina noptii si frezii. :)) Inclin spre trandafiri, dar si celelalte imi plac. 😊 Sigur ca-mi plac toate florile, dar unele mai mult decat altele!
    Sa le transmiti din partea mea spor la inflorit! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt genul care vorbeste cu florile( chiar și cu oala de mancare), nu tot timpul, uneori doar in soapta dupa ce am primit cateva ”uitaturi” mai ciudatde de la unii care m-au auzit întâmplator, dar cei ai casei s-au obișnuit cu mine și nu li se mai pare ciudat.
      Freziile sunt unele din preferatele mele deși nu am. Mi-aduc aminte de copilarie, cand mergeam la școala și trceam oe langă o seră. Ne lasa proprietarul sa intram și să le culegem noi. Îmi placea să-i duc mamei câte un buchet.

      Ștergere
  2. Vai cât de frumosi sunt! Superbi! Ești foarte norocoasă! Îți mulțumim că ne încânti privirea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din fericire pentru bugetul meu, am cumparat chiar foarte putini trandafiri. Câți va i-am luat odată c terenul, marea majoritate sunt aduși de la bunica, iar restul i-am înmulțit din ceea ce aveam sau facând schimb cu vecinii.
    Multumesc pentru vizita! O zi frumoasa și la cat mai mulți trandafiri înfloriți!

    RăspundețiȘtergere
  4. E doar inceputul infloririlor. Par trandafiri din cei ce infloresc toata vara cu siguranta. Superb
    si aromat spectacol. Avand si din cei pentru dulceata chiar e raiul! Cum faci de la un an la altul?
    Ii pui sub caciulite de plastic?
    Multumesc ca ne-ai lasat sa tragem o ochiada si noi, draga Niko la splendorile astea!
    O duminica minunata in curtea voastra aromata!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nu ii acopăr deloc pe timp de iarna. Doar ca nu ii mai tund toamna deloc și ii tund primăvara.
      Ce-i de dulceașă sunt într-un fel prioritatea mea. Am portnit de la o tufă adusă de la bunica și am înmulțit-o. Am ajuns la 8 tufe. Dulceața de trandafiri e una din preferatele mele.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!