luni, 9 mai 2022

FFV2 : Coșuleț pentru fructe

Suntem în a doua săptămână a Festivalul fructelor de vară, un calendar creativ, ce vă invită se realizați diverse obiecte handmade având ca sursă de înspirație fructele de vară timpurie.

Principalele vedete ale acestui festival sunt cireșele și/sau căpșunele, dar puteți alege orice alt fruct de primăvară-vară din listă. Pentru mai multe detalii, consultați regulile provocării prezentate aici.

Săptămâna trecută am avut că sursă de înspirație florile acestor fructe, iar cât timp ”așteptăm” să se formeze fructele și să se coacă, vă invit să pregătim un recipient în care să le ”culegem”


Tema săptămânii: Coșuleț pentru fructe

Trebuie să realizați un coșuleț folosind orice tehnică doriți. În realizarea acestuia următoarele  cerințe sunt obligatorii:

  • în primul rând, pentru realizarea coșulețului, reciclați ceva : o sticlă, un pahar, o cutie de carton sau de conservă, ziare/reviste (nu coli de hârtie nefolosite/nescrise), fire destrămate de la o hăinuță, material (ex denim) de la o haină veche. Pentru a arăta ce ați reciclat, vă rog să puneți și o poză cu materia primă folosită.
  • coșulețul trebuie să aibă toartă.
  • coșulețul poate să aibă sau nu forma unui fruct, dar dacă nu are forma de fruct de vară, atunci trebuie decorat cu cel puțin un fruct. Puteți fie picta fructele pe el, fie lega de toartă niște cireșe ( chiar reale de data aceasta), fie aplica pe el stickere de hartie sau material reprezentând fructele.

Perioada de lucru: 9 - 16 mai

sursa
sursa



Tutorial video


sursa


Tutorial video - 2 idei de coșuleț din Pahar

Sursa



Sursa



Tutorial


Tutorial

6 comentarii:

  1. Iarasi sunt prea multe idei! Arata simpatic!
    Multumesc pentru inspiratii, Niko!
    O saptamana inspirata si plina de spor la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Suzana. Incerc sa pun cat mai multe idei de fiecare data pentru ca nu stiu ce materie prima are fiecare, si ca sa exemplific cam la ce m-am gandist atunci cand am ales temaa. Imi place ca oricat de multe idei gasesc eu, si tu si Diana veniti mereu cu ceva nou.
      Spor si instiratie si tie.

      Ștergere
  2. Imi plac mult modelele pe care le-ai adus aici. Multumesc!
    La cosulete impletite (ca-n imaginile 2 si 9) nu m-am priceput niciodata. Acum sunt tentata de cosuletul mititel cu sfoara si de cel din denim, care-i tot cu impletituri dar altfel (mai simplu de facut - in capul meu).😊
    Spor in tot ce iti propui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-ai facut sa înnumăr acum ca să știu de care spui. Nr 2 l-am facut, nu e tocmai ușor. Trebuie tuburile alea de hârtie prelucrate într-un anumit fel, băgate în niște soluții pt a deveni elastice. Nu am avut încă răbdare să mă documentez.
      Pt nr 9 am strâns de mult timp materia primă. Imi doresc să îl încerc. Poate o să fac acum dacă găsesc destul timp.
      Cele cu sfoară mi se par mie cele mai simple, fie ca impletesc sfoara ca la paharul taiat, fie că o lipesc pe exterior ca la cosuletul Suzanei din calendarul de Paște.
      Încă nu sunt foarte hotărâtă ce să fac. Pornisem de le idea cu denimul, dar văd eu la care ajung pănă la urmă.

      Ștergere
    2. Sunt de parere ca cele cu sfoara infasurata sunt destul de usor de facut - se prinde repede miscarea. :)
      Am ales denimul, dar am renuntat - sper sa te amuzi ce-am reusit din denim. Particip cu un cosulet din plastic - "cosul" din denim este pentru "asa nu". :)

      Ștergere
    3. Da, cele cu sfoara par cele mai usoare, dar cred ca iti ofera si cele maimulte modalitati de decorare, accesorizare. Pluc ca te ajuta sa face tot felul de forme. Cel facut de Suzana din sfoara, pt provocarea asta e ... superb.
      Initial, tot pentru comoditate, ma gandisem si eu la sfoara, dar neuronul ala cum spui tu, s-a fixat pe primul cosulet, asa ca am ales o interpretare a lui.
      Denimul .... era ideea mea de a incerca ceva nou, dar la mine nu prea gasesc denim, eu nu mai port de vreo 20 ani. Eu ma gandisem sa lipesc fasiile de denim pe un suport, nu sa fac doar din el.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!