joi, 26 mai 2022

Luna mai și florile sale (4) - gura leului

 Continuăm serialul florilor de mai cu o altă vedetă din grădină : gura leului. Unul din lucrurile care imi plac foarte mult la aceasta floare este nu necesită foarte mare atenție. Crește singură din seminșele de anul trecut sau chiar din tulpina rămasă. Tot ce trebuie să fac e să o ocrotesc atunci cand jumulesc buruienile din straturile de flori.


   

   
x

  

 

  



   




8 comentarii:

  1. Ce frumooos! Acum ma gandesc ca nu prea am mai vazut floricica asta, desi nu m-am prea mai plimbat prin parc. In ce perioada va infloreste? Si albe am vazut mai rar.
    Minunata noua colectie! O zi frumoasa, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incepe acum in mai si tine destul de mult. Nu mai stiu pana cat de tarziu toamna, dar unele din ele au frunzulite versi pe tulpina chiar si iarna.

      Ștergere
  2. N-am mai văzut de mult timp gura leului, iar albe nici atât.
    Sunt frumoase ! 😇

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu-mi amintesc de la bunica atâtea culor, doar mov/lila. Cred ca am avut un plic de seminte amestecate și acum sunt o multitudine de culori. Asa am si la caldărușe și mixandre.

      Ștergere
  3. Aceste flori imi amintesc de adolescenta, cand avea mama in balcon - mai multe culori - dar erau multe si prin "gradinitele" din apropierea blocului.
    Sunt tare frumoase - si interesante! Imi amintesc ca veneau la ele multe albine - parca mai multe decat la alte flori (din balcon).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut in seara asta un bondar măricel la ele. Era haios cum le deschide și le cauta de polen. Din păcate nu am avut telefoul la mine să-l pozez.

      Ștergere
  4. Bunicul meu avea în curte Gura leului... Mi-ai dus cu gândul în copilărie. ❤️
    Tare mult îmi plac floricelele tale, Niko! Sunt minunate.
    Îți mulțumesc c-ai împărțit și frumosul acesta cu noi!! 😘

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!