miercuri, 20 aprilie 2022

Fila de jurnal

Mă uit pe blog și văd cât de puțin am scris luna asta. Se cunoaște ca au început treburile în grădină și ca s-o citez pe Corina, odată ce ieși afară, uiți de ceea ce aveai de făcut prin casă. Cum primavara a fost târzie anul acesta, și nu e tocmai statornica, zilele ploiase si friguroase fiind în număr destul de mare, profit de orice clipă însorită, schimb toate planurile ce pot fi schimbate și ies afară la grădină, încercând să ajung la zi cu toate lucrările de primăvară.
Acesta ar fi principalul motiv pentru care nu am scris sau lucrat ceva la provocări în prima parte a lunii. De duminică însă m-am pricopsit cu o gripă de tip A care efectiv m-a pus la pat. Dacă luni am mai reusit eu să mai fac câte ceva, ieri abia am reușit sa jung la medic. Ai zice că dacă tot ești nevoit să stai în pat, măcar să citești sau să vezi un film...gripa asta zice altceva. Cand trebuie sa zaci, atunci trebuie sa zaci. Nu puteam sa suport nici lumina ecranului telefonului, nici ochelarii pe nas,  dar fara ochelari nu vad. Singurul suportabil era televizorul in surdină, la care stateam cu spatele și ascultam dialogul din film sau vreo emisiune. Nu că aș ști acum ce-am ascultat.
Azi îmi e ceva mai bine, dar  tot ”consemnata” în camera mea sunt. Încerc să stau izolată să nu-i îmbolnăvesc pe ceilalți ai casei. Am ajuns la stadiul în care mă pot ridica cate o jumatate de oră din pat să fac ceva, dar când reîncep frisoanele și transpirațiile reci...e musai să fac pauză.
Gripa asta mi-a dat peste cap planurile de curățenie și pregătirile pentru Paște. Sunt nevoită să las totul pe seama mamei (noroc cu ea că avea planificat să vină la noi de Paște) și mă simt prost cand aud aspiratorulprin casă și eu nu pot face aproape nimic. M-am apucat, atât cât pot să reorganizez șifonierul din camera în care stau, dar cu pauze că obosesc repede. 
Totodată, încerc să mă pun la punct cu blogosfera, în aprilie am lipsit cam multișor din zona. Mi-ar fi placut să recuperez cu proiectele la provocări, dar toată materia mea primă este la parter și ar fi un deranj prea mare pentru ceilalți sa-i pun să-mi aducă aici cele necesare. Atelierul meu de lucru e cam permanent într-un haos organizat unde doar eu știu unde mi-am pus lucrurile.
Ma distrează comunicarea mea cu ceilalți, în special cu mama. Îi aud prin casa discutând, întrebând de diverse lucruri și eu știu răspunsurile, numai că nu pot striga destul de tare să mă audă. Așa că îi sun. În special pe mama. Am zăpăcit-o cu telefoanele. Cred că ar prefera o portavoce decât să tot răspundă la telefon. Așa că i-am confiscat sotului aparatele de emisie recepție și sper ca mama să se descurce cu ele.

4 comentarii:

  1. Ha! Ce caraghioasa sunt! Abia acum am vazut "Fila de jurnal"! De-o vedeam mai repede nu-mi dadeam cu parerea peste tot, despre gripa. :)) Tu nu esti cuminte! Stiu din experienta cum e cu "statul in pat" in astfel de situatii! 😊 E musai sa ne "fortam" sa stam cuminti! Trece mai repede daca nu supunem organismul unui efort fizic (de parca tu nu stii!)
    Cred ca e destul de hazliu in casa la voi, mai ales ca folositi aparatele de emisie-receptie! 😊
    Sa fii bine, Niko, cat mai repede! ❤️ Terminat. 😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu aveai cum sa vezi fila asta usor cand au venit așa unele dupa altele postarile azi.
    Serios ca incerc sa stau cuminte in pat mai ales ca gripa zice ceva de genul ” eu plec, dar iti las tusea”. Tusea aia pe care n-o avusesem pana acum. Da nu prea imi iese nici cu cumintenia asta. Am atipit vreo 20 de min si m-am trezit ca a dat soarele si ma gadila la degete sa plantez rasadurile de panselute. Asa ca am dat telefon iar( tot cu telefonul e mai usor) si am delegat-o pe mama si pe pitica mica. De data asta o sa le urmaresc de la geam.

    RăspundețiȘtergere
  3. sanatate multa!eu intentionez sa ma vaccinez in toamna, si de gripa, si doza 3 de covid, ca sa stau linistita.Primavara asta e asa capricioasa, ma supara rau de tot :)).Eu am pus deja rosiile afara, n-am solar, si ma tot uit sa vad daca mai traiesc :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaccin de gripa nu fac. Reusesc o data la cativa ani sa fac o forma de gripa si apoi dezvolt imunitate o perioada mai lunga de timp. A fot mai urat de data asta, probabil din cauza tuturor masurilor sanitare luate pe perioada pandemiei. Dar acum mi-am revenit si sper s ca macar cativa ani sa ma ocoleasca iar gripa.
      Am pus si eu niște roșii afara. Unele s-au întâlnit și cu bruma, dar vad că au rezistat bine.
      Mult spor în tot ce ți-ai propus.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!