luni, 15 februarie 2016

Fila de jurnal (2)

Cand ( ziua, data, ora)... Luni, 15 februarie, 17.45
Stare de spirit ... destul de mohorata, am avut o saptamna dificila si nici nu prea m-am putut ocupa de nimic ce tine de gradinarit.
Vremea ...schimbatoare ca si starea mea, sau poate starea mea se schimba dupa cum e vremea
Poza saptamanii: .... ghiocei primiti de departe, de la o verisoara, direct din mediul lor natural, adica din padure. Mi-e dor sa mai merg la padure la adunat ghiocei.


Gradina de legume ...
e in aceeasi stare ca si saptamana trecuta, poate doar salata aia din rasadnita a mai crescut un pic
Via si livada ... noutati sunt doar la stadiul de planuri, in sensul ca sam stabilit unde mai pot planta niste pomi si care anume trebuie taiati/scosi definitiv. Oamenii prin sat au inceput sa taie viile si parca m-as apuca si eu, dar cumva simt ca e prea devreme si ca aparanta primavara din unele zile este doar de proba. Cred ca inca ma astept sa mai vina o zapada.
Florile ... ele simt din plin ca e primavara si incep sa-si scoata capul din pamant. Unele zambile au inceput direct cu bobocii de parca au uitat ca mai au si frunze ( nu stiu in ce masura le putei vedea in pozele d emai jos ca pare doar pamant, dar va asigur ca sunt acaolo):


Si ceva mai vizibil, trupa mea de ghiocei razleti ( sunt plantati doar de un an si eu sunt fericita ca au rezistati macar acestia):

Plante la ghiveci ... Unele se pregatesc de casa noua, sa vedem cand va fi asta. Momentan doar am achizitionat cateva ghivece noi. Mai am nevoie de pamant special pt flori.
Plante aromate si medicinale ... nimic noi in zona asta
De prin curte ... ca si la vie, doar proiecte in stadiul de planificare. In special pt patrupedul curtii care isi gaseste mereu de lucru pe gazon sau isi face poteci pe rondurile mele cu flori:

In bucatarie si camara ... camara este in proces lent de golire. descopar noi retete, interesante, in ton cu dieta pe care trebuie s-o urmez, dar din pacate sunt necesare multe legume proaspete.
Ma informez ... va trebui sa incep sa ma informez despre contruirea unei alei din dale de beton. Vreau sa fac singura acest lucru nu sa angajez pe cineva.
In plan pentru saptamana ce urmeaza ... nu o sa-mi fac nicium plan, nu pot sa-mi fac nicium plan pt ca nu voi fi acasa cateva zile, asa ca tot ce aveam in gand cu gradina va trebui sa astepte pana ma voi intoarce.

Cea am vazut la ceilalti.... la Elena am vazut niste florcele minunate, narcise gata sa infloreasca. Se pare ca la ea vremea e cu mult inainte fata de la mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu