vineri, 6 ianuarie 2023

Felicitări cu hârtie de împachetat - Transformări creative (Tema 1 - ianuarie)

 Anul aceasta ne-am propus să reducem din poluarea pe care o creăm zi de zi, reciclând cât mai mult posibil și folosind în creațiile noastre materiale reciclabile. Astfel a luat naștere calendarul recreativ din 2023 , Transformări creative. În fiecare lună vom lucra cu un material ce se poate recicla.

În luna ianuarie, vom folosi în proiectele noastre hârtia de împachetat/punga de cadou
Prima temă impusă este realizarea unei felicitări. Inițial am vrut să fac ceva in tehnica iris folding, dar căutând paternuri printate am găsit modele de felicitări ce folosesc ”resturi” de hârtie/carton. Mi s-au părut potrivite pentru tema aceasta, plus că nu aveam printate paternuri pentru iris fold decât de Paște.

Și deoarece timpul meu e limitat la acest sfârșit de săptămână, voi folosi această postare și pentru provocarea 365 pozeblog.

Materialele necesare au fost puține: carton pentru bază roșu și alb, hârtie de împachetat, panglică, ștampile, lipici, foarfecă, cutter.

Pentru început, mi-am stabilit hârtia de împachetat pe care vroiam s-o folosesc:



Am început cu felicitarea din stânga, cea cu benzi. Pe cartonul alb, pe spate mi-am desenat fășiile unde ar trebui să intre benzile, fâșii de 1 cm lățime și așezate la 3-4 mm distanță, pe care am desenat transversale ca și cum aș desena cărămizile unui zid. Cu cutterul am tăiat fantele prin care să intre hârtia. 


Din hârtia de împachetat am tăiat 3 benzi late de 9 mm ( sau cel puțin așa am încercat). După cum s-a dovedit nu a fost egală peste tot, motiv pentru care o bandă mi s-a rupt, dar am reușit s-o recuperez cumva. Așa arată lucrul pe spate, unde se vede cum am rezolvat problema hârtiei rupte.



Și pe față:


La final, am lipit cartonul cu benzile de hârtie pe cartonul roșu și am adăugat o ștampilă pe care ar fi trebuit să scrie ”All the best”. Asta și scrie, dar ștampilele mele nu prea se mai țin bine pe picioare, s-a cam întărit cauciucul acela ce ar trebui să lase urme pe hârtie.



Pentru cea de-a doua felicitare am folosit în plus și patru pătrate dintr-un carton recuperat de la o cutie de prăjituri. Ele au reprezentat baza cadourilor de pe felicitare. Din hârtia de împachetat mi-am ales porțiuni mici cu care am îmbrăcat cartonașele. La final, le-am pus panglica, iar fundița am creat-o înnodând panglica.


Pentru această felicitare am vrut să folosesc ștampila cu ”happy birthday”, dar după eșecul de la prima felicitare, am luat un fel de creion cu care am colorat pe ștampilă. Pe foaia pe care am încercat a iesit bine, dar pe cartonul de felicitare...nici nu se vedea și părea și mișcat ( poate din cauza cartonuui lucios - ca să nu zic că am greșit eu). Am recuperat repede cadourile și le-am transferat pe un alt carton,

schimbând și tușiera pentru ștampile. rezultatul final:



12 comentarii:

  1. Vai, ce frumoasă e! Felicitări! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase felicitarile. Interesant cum le-ai pus ca sa se vada albul cartonului. Efectul e minunat!
    Dupa astfel de idei, imi vine sa iau pungi si sa le transform!😊
    Pupici si petrecere frumoasa maine! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îți spun că azi parca nu mai vroiam să ma opresc din făcut felicitări!. Noroc că aveam multe alte treburi de făcut că mă prindea seara în ele.
      petrecere fruoasă și la voi!

      Ștergere
  3. Ce frumoase suuuunt! Stai... ca acum am realizat o chestie :))))) Eu cand am facut felicitarea, mai luasem o bucatica de carton mov pe care sa motez.. dar la final am montat direct pe cartonul de felictare. Abia acum cand ma uitam la felicitarile tale am realizat :)))). Desi iti dai seama ca doar eu mi-am strans materialele ramase :))).
    Azi am gasit si eu niste pungute si hartie de ambalaj! Mami mi le pusese int-o alta punguta in raftul din balcon.
    Ah si inca ceva - am avut si eu hartie de ambalaj rosie cu stele albe si culoarea natur cu stele... aurii cred - surioara mea cumparase la un moment dat :D. De fapt - e posibil sa mai am putin din ele :O. va trebui sa verific :O. Ar fi culmea!!

    PS: M-am uitat pe Iris folding ......... ha! :O F tare!
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite cum se întâmplă că mă întrerupe ceva când stau pe caculator și nu mai apuc să răspund la mesaje. Scuze.
      Mă bucur că ai găsit și ceea ce doreai. Cu cartonul mov....probabil în subconștient l-ai eliminat de tot din felicitare și de-asta nu ai mai realizat că nu l-ai pus cum găndiseși inițial, chiar dacă l-ai strâns cu celelalte materiale. Se mai întâmplă..

      Ștergere
  4. Sunt minunate!
    Acum, cu "felicitarea" mea, mi-e si mai "rusine"! 😊 Ai muncit, la ele, si se vede calitatea!
    Hahaha! 😊 Sunt de parere ca, totusi, hartia lucioasa a dus la rateul despre care ai scris.

    Incet, dar sigur, recuperez ce-am ratat din postarile tale. Am vazut saptamana trecuta diplomele (am citit postarea), dar s-au tot ivit maruntisuri - inclusic imposibilitatea de a posta comentarii (nu se conecta ReCaptcha...) :((
    Iti multumesc pentru diplome (o s-o fac si la postarea cu pricina) 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar felicitarea ta e atât de frumoasă. Ce dacă nu e muncă fizică multă, dar și ideea e o muncă. E ca in bancul acela in care o uzina intreagă s-a oprin din producție că nu mai funcționa linia de producție și nu îi dădeau de cap. Au chemat un specialist care a venit, a studiat linia, a pus un x undeva, strâns acolo un șurub (sau a înlocuit unn bec) și a pornit linia. Apoi a facturat intervenția cu 1000 de euro. Directorul primind factura nu a vrut sa plateasca atât pentru strânsul unui șurub și a cerut justificări, factura defalcată. Specialistul atunci a facut o noua factura cu urmatorul desfăsurător: Strasngerea șurubului 1 euro. Să știi ce șurub să strîngi, 999 euro. La acestă factura directorul nu a mai comentat nimic si a plătit imediat.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!