marți, 10 martie 2015

Jurnalul unui gradinar amator (6)

Cand ( ziua, data, ora) Luni, 09.02.2015, 23.30
Stare de spirit : daca as putea m-as ingropa in carti si filme romantice din trecut.  Sunt intr-o stare conflictuala cu mine si cu tot ce ma inconjoara si incerc sa aman inevitabilul, confrunatrea cu mine insami, si ma refugiez in carti. Am nevoie de un nou inceput,... de o noua etapa din viata, am nevoie sa simt inceputul de primavra din acest an sa ma scoata din starea asta
Vremea : mai capricioasa ca saptamana ce-a trecunt parca n-a fost niciodata.Ninsori.lapovita, soare si vant rece. Intr-un fel ma bucur ca nu m-am apucat de rasduri ca n-as fi avut unde sa le pun si ar fi pierit din cauza atator intemperii. Azi a fost soare, cu un vant rece ceva mai domolit, dar se pare ca nu va tine mult vremea buna. Spre sfarsitul saptamanii se anunta iar ploi.
Poza saptamanii:
Miercuri am descoperit o albina in curte. Eram atat de incantata, desi parea amortita si usor dezorientata. Credeam ca de-acum gata va veni primavara, dar a doua zi a rabufint cu foarta iarna.

Gradina de legume : incepusem sa pregatesc asa zisul meu solar pentru rasaduri si ma bucuram de salata ce crestea in el. Incepusem sa sap in ideea sa pun castravetii direct acolo sa nu ii mai transpantez.

 Vantul ce s-a starnit la sfarsitul saptamani trecute mi-a daramat toate planurile, incepuand cu folia de pe solar
Sambata am incercat sa repar, am prins la loc folia cat am putut de bine si parea ok, dar duminica dimineata am gasit totul daramat iar. Am ranuntat vazand folia rupta in atat de multe locuri ca pare irecuperabila. O sa-mi scot rasadnita de anul trecut, o s-o imbrac pe aia in folie ca a ei n-a rezistat in vara si acum am doar scheletul si o sa-i caut un loc undeva ferit de vant. Cred ca vantul e cel mai mare dusman al meu aici.
Via si livada Imi cumparasem doi arbusti: un soc si un alun si ii lasasem in solar ca nu puteam sa-i plantez din cauza ploilor. Marti am zis ca gata, le-a venit si lor randul. Din pacate n-am mai gasit decat alunul, socul...disparuse si am stiut imediat vinovatul: catelul roade-tot. N-am mai gasit decat ambalajul de plastic intr-unul din locurile favorite ale individului.
Florile Am tuns o parte din trandafiri. Multe ramuri uscate! Parca nu-mi venea sa cred. A fost o iarna grea cu multe ingheturi si probabil au degerat. Vecinii mi-ai spus ca si ai lor au fost la fel
Plante la ghiveci
: Muscatele sunt tot mai frumoase si abia astept ziua cand le pot scoate afara
Plante aromate si medicinale:Trebuie sa tund rozmarinul sa incerc sa pun la uscat. Il folosesc tot mai des in bucatarie.
 De prin curte Mi-am cumparat cativa arbusti de tuia ( Thuja). Vreau sa-i pun pe marginea aleei de langa casa si sper sa reziate in fata catelului. Momentan ii am pe treptele de la intrare si pare ca a inteles ca nu are voie sa se atinga de ei. Dar asa parea ca intelesese si cu papucii si totusi saptmana asta a reusit sa "aranjeze" definitiv mai multe perechi, si cel mai rau imi pare de cizmulita fetitei. Ma consoleaza doar gandul ca ii era aproape mica si ca oricum in curand ar fi trebuit sa-i cumpar alta pereche.
In bucatarie si camara N-as putea sa vorbes azi decat despre mucenici, nu?


Ma informez ... despre vreme. Atat. Nu vreau sa mai aud decat ca va fi soare si frumos.
In plan pentru saptamana ce urmeaza ...nu mi-as face niciun plan, dar totusi sper sa pun araci la vie, sa fac gard si sa ar gradina de legume.

2 comentarii:

  1. Vai... chiar asa.... sa manance un pom? Citind ce va fac voua cateii vostri ajung la concluzia ca al meu e un ingeras :)

    O sa vina si primavara odata... Pe mine ma sperie prognozele astora care spun ca anul acesta va fi cel putin la fel de ploios ca si cel care a trecut... Eu imi aduc aminte ca a plouat mereu pana in iulie-august... Sper sa nu fie la fel si acum...

    Spor in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catelul meu are o adevarata pasiune pentru ros lemne. Ii place la nebunie seva copacilor si de asta imi darama mereu stiva de lemne in cautare de ceva bun. Iar coaja o manaca si acum cand lemnele au inceput sa se usuce. A descoperit asa ca via e buna de ros si chiar si liliacul. Pentru mine nu a fost greu sa ghicesc cine mi-a luat pomisorul. Era doar o nuielusa de vreo 30 cm cu radacina asa ca nu e de mirare ca a ramas doar ambalajul. Si nu ma mira ca a ales socul: vara trecuta s-a delectat cu rosul unor radacini de soc de la o buturuga pe care am scos-o de pe hotar. Am observat ca preferatele lui sunt visinul si socul

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!