luni, 23 februarie 2015

Jurnalul unui gradinar amator (4)

Cand ( ziua, data, ora)  Luni, 23 februarie, 21.30
Stare de spirit : mohorata. Am avut o saptamana...nici eu nu stiu cum s-o descriu. Nu-mi planificasem nimic pentru gradina saptamana ce a trecut, aveam alte urgente, dar cumva parca mai nimic nu s-a legat de mainile mele.
Vremea:destul de frumoasa in timpul saptamanii, mai ales sambata cand am reusit sa ies cateva ore afara. Din pacate azi a inceput sa ploua.
Poza saptamanii: 

nu e chiar ce aveam in cap, dar provizoriu merge; primul rond de flori in jurul liliacului


Gradina de legume :  Nu am facut mare lucru pe aici. am scos motosapa de la naftalina si am invatat s-o pornesc. Poate voi reusi si sa ar daca ploaia s-ar opri.


Via si livada
: am cumparat un soc si un alun. Sper sa-i plantez saptamana aceasta

Florile:
am primit un manunchi de ghiocei de padure, unii cu bulbi si i-am plantat langa liliac impreuna cu margaritarul cumparat saptamana trecuta.



Lalele au inceput sa iasa si pe acolo unde credeam ca le-am scos pe toate in toamna, dar si cele pe care le-am plantat, plus zambile si crini:




Plante la ghiveci Azi am descoperit o muscata inflorita, mica mica, intr-un colt


Plante aromate si medicinale : aceeasi situatie ca si pana acum

De prin curte : mi-am cumparat plasa de gard sa despart curtea de gradina de legume in speranta ca nu va mai sapa Nero rin plantele mele.

In bucatarie si camara ... A fost multa, multa activitate in aceasta zona, am sarbatorit fetita care implineste 5 ani, dar din pacate n-am avut timp de poze.
Ma informez  despre garduri, poate reusesc sa le fac singura, despre motosapa cum se porneste, cum se ara, etc...
In plan pentru saptamana ce urmeaza ... as vrea sa ar daca se poate si daca se incalzeste poate reusesc sa pun mazarea si niste rasaduri.

4 comentarii:

  1. Dar stiu ca profiti de fiecare ora cu soare, deja se vede progresul in gradina ta...Mama natura s-a pus si ea pe treaba, in curand gradina ta va fi o sarbatoare, atunci sa vezi poze...
    Sa creasca mare, sanatoasa si voioasa puiuta ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Silvia. Ma bucur ca tu vezi progrese ca mie mi se pare ca lipsesc. Am multe planuri anul acesta si parca nu am timp sa le fac, dar recunosc ca le sitot aman din cauza timpului rece.

      Ștergere
  2. Sa-ti traiasca copila, sanatoasa si fericita!
    La multi ani!!!

    Ghioceii sunt minunati.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!