luni, 16 februarie 2015

Jurnalul unui gradinar amator (3)

Cand ( ziua, data, ora)  Luni, 16 februarie, 18.00
Stare de spirit : inghetata, si la propriu si la figurat. primavara asta nu se intrevede deloc
Vremea: urata rau de tot, bate un vant inghetat si parca am vazut iar cativa fulgi. Mi-e dor de primavara!
Poza saptamanii: 


Un rasarit de soare din saptamana ce-a trecut. Speram sa ramana mai mult pe la noi.
Gradina de legume : sambata a fost cat de cat frumos si am profitat sa mai strangem din lemnele ramase in toamna cand am taiat copacii ce incurcau constructia gardului. Mai avem de ars niste buturugi mari de salcam, pe care nu le putem taia ca sunt pline de sarme si de cuie


Se vede diferenta, nu?

Via si livada
: Uaraaaaaa!!! au sosit stalpii pentru vie. Acum sa vad cine in taie si ii baga in ciment/pamant ca de vopsit sigur ii vopsesc eu ca si gardul tot in sarcina mea e.

Florile:
mi-am luat niste bulbi de margaritar/lacramioare. Sa vad unde le pun. Trebuie sa mut un rand de trandafiri pusi de mama intr-un colt unde era gardul pus gresit:
Iar liliacul a inceput sa-si umfle mugurii:

Plante la ghiveci Rozmarinul ala ma uimeste cat de multa apa consuma. Noroc ca l-am pus pe blatul din bucatarie langa chiuveta si asa il vad zilnic.
Plante aromate si medicinale da, stiu ar fi trebuit sa pun pana acum plantele alea aromate, dar cu frigul de afara si cum n-am unde sa le mai pun prin casa....  mai amanam iar

De prin curte : unii fac curat (adica noi) si muncesc, altii inteleg sa "munceasca" (adica potaia) sapand de zor peste tot si insirand lemne prin toata curtea si rontainad polistirenul pe care-l dezgroapa din gramada de moloz.


Asa ma ajuta catelul sa pregatesc locul pentru materialele de magazie


Avem o "masina pe jumatate ingropata" in curte ( mi-a declarat copilul)

In bucatarie si camara ... am declarat razboi sucurilor din comert si am inceput sa-i servesc pe toti din siropurile la care am muncit toata vara trecuta!
Ma informez  am pus cercetarea in pauza pana cand vor veni zile mai calduroase.
In plan pentru saptamana ce urmeaza ... nimic de gradina, am o aniversare de pregatit.

2 comentarii:

  1. Cata forfota si cat elan!!! Din pacate, vremea e inca inghetata, asa ca mai ai rabdare un pic cu gradina si plantutele. Multumesc pentru vizita pe blogul meu, tare m-as bucura sa te inspir si indemn la cusut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Silvia, de inspirat ma inspiri, mai greu e cu partea de pus mana pe masina de cusut. Astept sa fac magazia aia sa scot toate sculele afara si apoi sa-mi aranjez un mic atelier. Cand vor fi toate separat si nu voi mai folosi mereu masa din living pt proiectele mele, poate voi avea mai mult spor la creat ceva. Acum, daca trebuie sa strang, mai ales masina de cusut, sigur dureaza ceva mai mult timp pana o scot iar.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!