luni, 1 iulie 2024

Transformări creative 2024 - iulie

TC24, provocarea Transformărilor creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create. 

În luna iulie a acestui an, vom lucra cu 

                POLISTIREN

Plistirenul pe care îl vom recicla/transforma în această lună poate fi expandat (cel alb - scărțiietoare cum îi spuneam în copilărie), extrudant(cel folosit în izolația casei - gri și gălbui în poză), de la parchet (portocaliu), rrecuperat de la caserole, cartroane sau pahare de unică foliosință, din ambalarea unor obiecte. Se acceptă chiar și figurinele din polistiren realizate special pentru crafteri în diverse forme. Dacă alegeți să folosiți în proiectele voatre figurine de polistiren, în cazul în care nu sunt recuperate din alte proiecte ( cum e în poza mea jumătatea de coronișă ruptă), vă rog să folosiți un alt element reciclat: o bucată de material, o fundă, șnur, carton, plastic, etc...

Va. exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea nu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veti putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotati tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Iulie:

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni.

2. „La indigo” : ornamentul care trebuie „copiat” în interpretarea proprie este: Far maritim



Imaginea acestui far este de la un kit de craft, este o imagine a unui far 2D din lemn și fetru, dar voi îl puteți face și 3D. În acest sen am adunat aici câteva idei de craft cu faruri maritime, bine-ențeles cu tutoriale. Ultima este cu polistiren.
Ce se urmărește luna aceasta la indigo:
  • abilitatea de încorpora polistirenul în creația voastră. Atragem atenția că farul nu trebuie să fie făcut neapărat din polistiren. Poate fi de exemplu decorat cu ceva din polistiren
  • farul trebuie să aibă dungi albe și ... orice altă culoare doriți, măcar 2 dungi în culoarea aleasă
  • o sectiune pentru „lumina farului”, indiferent că alegeți să o realizați cu adevărat său să o sugerați. Gărdulețul specific pentru secțiunea luminoasă este opțional.

3. Înghețată! sub orice formă doriți: caserolă, tort de înghețată, la pahar sau la con. Doar să fie colorată, preferabil ceva culori vibrante specifice sezonului estival și cu ceva polistiren.

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!

Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de înscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 

Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!



3 comentarii:

  1. Saptamana aceasta va trebui sa gasesc idei si materiale (credtotusi ca mai am un oval de la tine din CAE de anul trecut si parca mai aveam doua bucatele de cand a venit biblioteca.... sa vad insa pentru felicitare - acolo mi-ar trebui ceva mai subtirel si micut. Si sigur am ca niste pufuleti undeva intr-o cutie doar ca... cine stie unde exact si daca reusesc eu sa ajung la timp la ei.
    Farul (am vazut si articolul) arata intr-un mare fel. Sigur papusile vor si ele (si nu numai ele). Cu inghetata iar stau si ma gandesc... ce-o sa iasa :D

    Apropo chiar am facut inghetata anul acesta - para congelata si un albus proaspat plus putina ciocolata rasa. Rezultatul pus in pancake cald. Si am facut si prune cu putin iaurt de casa si cateva visine proaspete (prunele erau congelate) - foarte bun. Cel putin acestea au fost feedbackurile. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Polistiren... 😊 Pentru felicitare am deja o idee; la celelalte mai macin.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!