joi, 29 mai 2014

Prima tentativa de patchwork

Am primit cu diverse ocazii de la doamna Silvia lucrari patchwork executate de dansa, iar frumusetea acestora m-a incantat atat de mult incat a trebuit sa incerc sa fac si eu ceva. Cu o masina de cusut cam problematica ( de altfel dupa acest experiment masina respectiva a ajuns piese de schimb) si cu experienta zero in imbinarea de patrate, am reusit sa fac cat de cat multumitor niste coperti de caiet ( multumitor pt mine la prima incercare).

 
 
Greseli am facut multe, ca orice incepator. In primul rand nu am fost atenta la imbinarea patratelor iar colturile nu sunt perfect aliniate. Apoi am calculat gresit dimensiunea patratelor astfel ca spre final am descoperit ca patratele mele imbinate sunt fix cat coperta caietului si nu am cum sa fac marginea.
 
 
Am zis ca ma salvez adaugand o bordura copertii ( acea fasie de material mov de pe margine nu era inclusa initial in proiectul meu) si astfel am obtinut o coperta cam mare pt caietul de 48 de file. Este buna insa pentru un caiet cu mai multe file.
 
 
La final de proiect pot spune urmatoarele:
  • In primul rand multumesc doamnei Silvia ca m-a incurajat sa incerc macar aceasta tehnica si-i multumesc pt sfaturi.
  • Apoi, e clar ca nu poti face patchwork fara sa ai o masina de cusut buna, chiar pt amatori
  • Tehnica imi place mult si cu siguranta voi mai incerca si alte proiecte imediat ce-mi voi achizitiona o noua masina de cusut.
 
 
 


4 comentarii:

  1. Felicitari pentru realizare! Cred ca esti prea critica cu tine, ai lucrat foarte frumos si cu grija, orice inceput e o lectie de invatat, pas obligatoriu in orice domeniu, iar patchworkul nu face exceptie. Ma bucur ca nu te descurajezi, iti sunt aproape cu drag, oricand.

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut pe youtube cateva tutoriale care te invata exact acest lucru , modul de imbinare de coasere si apoi de taiere si reimbinare , asa de clar si de fain ca totul iti pare apoi o joaca. Felicitari pentru rabdare. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, cand vezi tutorialul pare foarte simplu. Cand am incercat am descoperit ca nu-I chiar asa de usor cum pare, dar se poate invata repede cu o masina de cusut buna.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!