luni, 15 noiembrie 2021

Provocare de noiembrie - ziua 15


Lângă comuna noastra sunt cateva lacuri, cred că făcute de om : sunt in apropierea unor cariere de piatră, iar aspectul unor se tot modifică din cauza săpăturilor. Este însă unul mai mare, cred că de foarte mult ani pentru că s-a creat o biosferă adevarată în jurul lui. Fauna este cea mai interesantă, cu rate sălbatice și preferatele noastre o familie de lebede. Am descoperit lacul datorită hobby-lui sotului de a merge off-road și a plimba cătelul. In timp am descoperit și alte zone frumoase de plimbare, dar cand putem mai mergem și la ”lacul cu lebede” cum ii spunem noi. 


Zilele trecute, Nero ne-a arătat clar că îi lipsesc plimbările cu mașina. Cunoaste chiar și cheile mașinii de teren și e disperat dacă pleaca cineva cu mașina aia fără el. Probabil de-asta s-a și urcat în ea cât timp a lucrat sotul la mașină, să fie el sigur că nu mai rămâne acasă. Prin urmare, ieri ne-am făcut timp și am plecat toți la lac, noi patru plus cei doi câini din dotare.

Mai întai am oprit pe un câmp gol unde am lasat câinii să zburde în voie. Mereu căutam loucri izolate, fără oameni su animale în zur, tocmai ca să putem lăsa patrupezii liberi. Ne amuză cum caută și studiază mirosurile întâlnite și cum își marchează trecerea. Totodata profităm pentru a mai exersa comenzi de dresaj: să vină când îi chemi, să se oprească la comandă, să facă aport, etc.







Apoi am mers și la lac. Avem un loc special unde putem coborî până la marginea lacului. Câinii se bucură cel mai mult că pot face baie. Acum e o adevărată junglă acolo, dar care imi oferă mie diverse materiale naturale pentru jucariile mele handmade.









7 comentarii:

Va mulțumesc pentru vizită!