Azi cei care doresc sărbătoresc sau au sărbatorit deja Halloweenul. E atât de târziu deja că nu cred că reușesc să termin de scris până la miezul nopții.
Iar pictatul a necesitat etape: mai întâi fundalul
Azi cei care doresc sărbătoresc sau au sărbatorit deja Halloweenul. E atât de târziu deja că nu cred că reușesc să termin de scris până la miezul nopții.
Iar pictatul a necesitat etape: mai întâi fundalul
Prima săptămână a lunii noiembrie reprezintă a cincea provocare din etapa Materiale din natură . De data aceasta sunte învitați să lucrăm cu flori naturale. Florile se pot folosi atât proaspete aranjate în buchete, fie uscate sau presate. Deasemenea, naturale sau uscate, florile se pot folosi fie întregi, fie doar părți din ele (petalele)
Săptămâna aceasta ne-am jucat cu coji de ouă. Idei pentru inspirație am adunat aici
MdN(3) - Semințe |
Pe link-ul sursă dat de Daurel nu am găsit decât un articol depre cât de deunătoare sunt frunzele neadunate din grădină sau din gazon. Un articol util de altfel, dar nu mă lamurea cu privire la denumirea uneltei. Nu m-am lăsat descurajata și cu ajutorul prietenului nostru ”google” am descoperit Palmarele pentru strâns frunze. Și chiar am găsit si de unde să le pot comanda, plus alte lucruri care mi-ar fi fost utile, un pulverizator și o teavă pentru acesta.
A doua zi am primit telefon, că nu se găsește pulverizatorul. Zic ok, trimiteți fără, doua seturi de palmare și două țevi și dacă găsiți și pulverizatorul să ma anunțați. După jumatate de oră, iar telefon, că imposibil de găsit pulverizatorul( banuiesc ca nu la același preț), dar palmarele și țevile, doar câte o bucată. Bine, fie, trimiteți ce aveți. Deja mă gândeam că am avut un feeling bun să nu achit online.
Surprinzator, au venit chiar repede, în doua zile și le-am testat și sunt încântată de ele.
sursa |
În prima zi, după micul dejun am pornit pe jos către Muzeul Astra.
Domnișoara cea mică își propusese să viziteze fiecare căsuță expusă. A început cu morile de vânt, cu harta în mână și pixul, bifând tot ce vedea. Și a ținut să urce în fiecare moară de vânt, de apă sau căsuță întâlnită. Eu am însoțit-o doar cu privirea în general, alegând să intru doar în cele pe care nu mi le aminteam de la vizita anterioară. Iar domnișoara cea mare nu e un mare fan al interioarelor, mirosul de vechi dat de combinația de lemn și lână, umiditate și poate mucegai, provocându-i un real disconfort. De cele mai multe ori la astfel de muzee, eu intru în case, fac poze si ies afară să i le arăt. Ea privește atât cât poate din ușa caselor deschise.
În plus, se valorifică locul cât se poate. Există o gospodrie în care se cresc cu adevarat porci și găini, grădini delimitate de garduri de nuiele ca pe vremuri, în care chiar se cultivă legume. Un pavilion de popas de pe timpuri a devenit terasa la care se poate servi masa, iar restaurantul pare a fi într-o casă boierească. Importante sunt și codurile QR, afișate cât mai vizibil, la poarta gospodăriei, lângă numele casei, cu ajutorul căruia poți afla mai multe din istoricul casei. Așa am aflat că una din gospodăriile expuse a fost a unui căpitan din oastea lui Avram Iancu.
Pozele sunt din arhiva personala și reprezinta floricele întâlnite ieri în Muzeul Astra Sibiu.
Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, găzduit de Suzana