Meniu

joi, 9 ianuarie 2025

Calendar de ianuarie - RiO (74)

 


Pozele sunt din arhiva personală
Pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisa de Carmen
Recomandare
„Dacă dorești să participi, publică într-un articol pe blogul tău, 
o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai văzut în „oglindă”(poate fi și cea retrovizoare) 
și înscrie articolul în tabel

miercuri, 8 ianuarie 2025

Somnoroși în acțiune - MFC (131)

 





 Pozele sunt din arhiva personală 

Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, inițiat și găzduit de Carmen.

Mulțumesc, Suzana pentru descoperirea acestui joc.  

This post is also for Wordless Wednesday





luni, 6 ianuarie 2025

Transformări creative 2025 - ianuarie

 TC25, provocarea Transformărilor creative, are aceleași principii ca și anii trecuți, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create.

În luna ianuarie a acestui an, vom lucra cu

AMBALAJE

Prin ambalaje (de hârtie sau plastic) înțelegem hârtie de împachetat, pungi de cadou, folie pentru flori, staniol, ambalaje de bomoane, în principiu cam orice se folosește pentru ambalarea unui cadou pe care l-ați primit, dar fără cutii cadou. Acceptăm aici și etichetele de la diverse obiecte, dacă v-au plăcut și le-ați păstrat pentru forma sau imaginile de pe ele.

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la libera alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale. 

Vom păstra aceeași structură de anul trecut, un tabel pentru luna în curs și unul pentru lucrările care din diverse motive nu au putut fi prezentate la timp. Aceeași rugăminte ca și anul trecut, când faceți înscrierea treceți vă rog  numele și tema pentru care ați lucrat. Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul final.

Dacă faceți mai multe lucrări le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotati tema.

Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Ianuarie:

1. 2D : o lucrare în două dimensiuni care poate fi felicitare, tablou, ornament de agățat, napron, suport pentru tavă, farfurii, mileu, față de masă, față de pernă, etc... O felicitare multistrat, sau un tablou cu ceva aplicații pe el (gen mărgele, panglici, etc..) vor fi considerate tot lucrare în două dimensiuni..

2. Peisaj de iarnă : poate fi orice peisaj doriți, pictat desenat, colorat, țesut, construit oricum vă e mai ușăr. Dăar pentru această subtemă se acceptă în plus folosirea șervețelelor în locul ambalajelor. (sau le puteși folosi pe ambele)

3. Sărbătorim Ziua culturii Naționale (15 ianuarie) sau Unirea mică (24 ianuarie):  alegi una din cele două zile de sărbătoare din această lunăși realizați un obiect care să celebreze ziua respectivă.

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!


Ca și anul trecut, vom folosi blogul galerie pentru înscrierea lucrărilor.

Înscriere lucrări

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!

 

PS: pentru că luna aceasta tema a fost anunțată mai târziu, tabelul va fi deschis până pe 5 februarie inclusiv.

Trasnformări creative 2025

 

 Provocarea transorfmărilor creative continuă și în acest an pe același principiu din anii trecuti, de a realiza ceva nou din ceva vechi, în ideea de a reduce poluarea din jurul nostru. Nu avem pretenția de a fi mari ecologiști, dar măcar ne aducem și noi puțin contribuția la această acțiune. 

Cu dorința de a continua ideea anilor trecuți, de a creea un mediu mai frumos și mai curat și lansăm provocarea

TRANSFORMĂRI CREATIVE 2025

Regulile provocării sunt aproximativ aceleași:  în fiecare lună vor fi patru teme și un material de reciclat/transformat pentru cele patru teme. Materiale de recilat/transformat sunt aproape aceleași de anul trecut, unele în alte luni, altele noi, vedeți în lista de mai jos. 

Regulament
  • Temele lunare:  cum v-ați obișnuit, vor fi 3 impuse și una la alegere. Și se vor structura după cum urmează: 
    • 2D - o lucrare în două dimensiuni care poate fi felicitare, tablou, ornament de agățat, napron, suport pentru tavă, farfurii, mileu, față de masă, față de pernă, etc... O felicitare multistrat, sau un tablou cu ceva aplicații pe el (gen mărgele, panglici, etc..) vor fi considerate tot lucrare în două dimensiuni.
    • o temă specifică materialului de reciclat (denumirea diferă de la o lună la alta)
    • Sărbătorim Ziua .... - o lucrare care să sugereze celebrarea unui anumit eveniment din luna respectivă.
    • Fii Creativ! tema dvs la alegere cu care v-ați obișnuit anul trecut.
  •  Număr lucrări înscrise : oricîte doriți și aveți disponibile cu mențiunea să fie lucrări noi, realizate/postate după anunțul temei.
  • Punctaj: fiecare înscriere va în tabel va primi un punctaj. Clasamentul va fi folosit pentru a stabili câstigătorii la finalul provocării.
    • 5 puncte pentru fiecare creație înscrisă la timp (se va puncta prima intrare pe temă)
    • 3 puncte pentru fiecare duplicat înscris la timp
    • 4 puncte pentru fiecare temă recuperată (va fi un tabel separat pentru tot anul)
    • 2 puncte pentru teme dublate, după trecerea timpului lunar (același tabel ca mai sus)
    • În plus, lunar, domnul random va acorda 7 puncte unei lucrări înscrise în luna respectivă
  • Durata: din ianuarie până în noiembrie inclusiv. Plus 10 zile în decembrie pentru ultimele recuperări. În 11 decembrie vom trage linie, vom aduna punctajele obținute, vom stabili căștigătorul. 
  • Premiile: vor fi două tipuri : 
    • un premiu personaizat pentru căștigătorul provocării. 
    • celălalt tip de premiu, va consta în materialele pentru AFEC. La finalul lunii octombrie, se va face un clasament intermediar, vor primi plicurile cu temele si materialele AFEC toți cei care se află în partea de sus a clasamentului.

Cu ce vom lucra în acest an:

  • Ianuarie: ambalaje
  • Februarie: materiale textil/fire/fetru
  • Martie: material poros
  • Aprilie: ambalaje de carton (cutii, cofraje de ouă, pungi de hârtie)
  • Mai: metal
  • Iunie: sticlă
  • Iulie: ziare, cărți, reviste
  • August: dopuri și capace
  • Septembrie: plastic
  • Octombrie: tub de hârtie
  • Noiembrie: Materiale din natură
  • Decembrie: Adventul Fotografic al Exploratorului Creativ


Spor și inspirație!

sâmbătă, 4 ianuarie 2025

Câștigători AFEC 2025


 

La Adeventul Fotografic al Ecploratorului Creativ (AFEC) din decembrie 2024 s-au înscris 6 mascote, unele chiar foarte hărnicuțe, nu au ratat nici-o provocare nici la ornamente, nici la partea fotografică. 

Le puteți vedea mai jos, dar le puteți și vizita în căsuțele lor, dând clik pe poze.

 




This linky list is now closed.

Fără mascotă, au mai participat doar la partea de craft/ornamente și blogărițele Carmen și Dănuța.

Si pentru că au muncit frumos, se cuvine și să recopensăm. Au fost multe intrări atăt la partea fotografică (105) cât și la partea de ornmente (111). A fost mult prea dificil să fac lista cu toate intrările ca să folosesc list randomizer, așa că am folosit doar generatorul de numere. Și domnul random a ales căștigători :

  • la partea fotografică numărul 19, iar în galerie o găsim Liliana cu brăduțul aferent zilei nr 4

 

  • la partea de craft/ornamente, numărul 100, iar în galerie o găsim pe Suzana cu felicitarea din ziua 23

 


Premiile vor pleca către voi pînă la finalul lunii ianuarie.

 







Câștigători noiembrie TC24

Luna noiembrie ai provocării Trasformări creative 2024 nu a mai intrat în clasamentul final al concursului, dar avea și ea căștigătorii ei.

Ca de obicei avem un câștigător la tema ”Indigo”, umbrelușa cea bogată realizată de :

Fiordaliso

Și căștigătorul lunii, desemnat de domnul random :

Diana

Felicitări tuturor pentru lucrările minunate pe care le-ați realizat.


 

vineri, 3 ianuarie 2025

Bullet journal și cuvântul anului 2025

 A devenit o mică traditie să îmi fac agenda la început de an și să-mi aleg un cuvânt reprezentativ pentru anul ce va urma. În general, aceste cuvinte au fost alese în funcție de starea pe care o aveam în decembrie, de evenimentele ce se petreceau atunci în decembrie și de direcția pe care vroiam s-o urmez în noul an. Majoritatea au fost așa cum mi-am imaginat.

Ce am ales anii trecuți:

  • ÎMPLINIRE (2021 - nu am articol pe blog pentru acesta)
  • ACCEPTARE (2022
  • ORGANIZARE (2023)
  • AJUSTARE (2024)

Urmărind același format, cuvântul anului 2025 ar trebui să fie „Alegere”. L-aș putea să îl las și sub această formă, dar vine de la tilul cărții din poză, „Eu Aleg”. Cartea face partea dintr-un proiect la care m-am înscris cu elevii mei și reprezintă un ghid de dezvoltare personală oferit de Asociația Maxwell, ce urmează să-l implementăm la orele de dirigenție.
Nu am citit decât prima lecție, ce vorbește de alegeri sănătoase și mi s-a părut că mi se potrivește și mie destul de mult acest ghid, prin urmare s-a cam impus ca și cuvânt al anului, un an în care am hotărât să mă aleg în primul rând pe mine, să mă mai pun și pe mine pe primul loc.

La partea de bullet journal ... încă nu am decis. De când m-am întors la catedră a apărut în peisaj agenta profesorului în care am început să-mi notez foarte multe lucruri legate de serviciu. Mai am o altă agendă mică, o începusem anul trecut, dar nu prea am scris în ea datorită bullet jounalului, dar anul acest aș vrea s-o am pe ea că e organizată pe zile/saptămâni și încape mai ușor în geantă. E perfectă pentru organizarea întâlnirilor și a altor „remider”-uri.
Stiind că nu am timp să mai desenez eu un bullet journal, mi-am cumpărat unul gata organizat. Este destul de frumos structurat, nu tocmai formatul pe care îl foloseam eu, plus că diferă așezarea în pagină de la o săptămână la alta, dar m-aș putea adapta. Stau acum în dubiu, dacă să îl mai încep sau nu, am deja agenda profesorului în care să-mi notez planificările si tot ce ține de scoală. Am agenda cea mică neagră pentru întâlniri si programări. Iar în a doua jumătate a anului trecut, n-am mai scris deloc în bullet journal. Mă tot uit la el și îmi par rău de toate paginile acelea nescrise. Nu se mai potrivesc pentru acest an, dar le-aș folosi pentru liste, proiecte si alte lucruri diverse.



Acrostih de ianuarie

sursa foto
 Pe noul ei blog, Coffee Time,  Laura ne invită la joacă, o joacă a cuvintelor.

„Vă invit să realizați un acrostih care să constituie o proiecție sănătoasă pentru zilele ce vor veni!”

 Ratasem această postare a ei, dar am descoperit-o la Diana, și am încercat repede, cu primele cuvinte care mi-ai venit în minte să scriu ceva. Cam asta a ieșit:

Instinct
Alegere
Negare
Uitare
Ascultare
Relaxare
Idee
Evoluție

Apoi am citit că acrostihul este o formă de poezie în care literele inițiale ale fiecărui vers alcătuiesc un cod, în cazul nostru Ianuarie. Așa că am încercat și o dezvolatre a primelor gînduri apărut. Nu știu căt de poezie e, dar încerc și eu 

Insctictul mă îndeamnă să fac
Alegeri rapide la probleme spinoase.
Negarea nu e o rezolvare
Uitarea nu va face să dispară durerea.
Ar trebui să mă ascult mai mult,
Relaxând gândurile haotice, până la conturarea
Ideei salvatoare care să mă scoată din impas.
Evoluția personală este ceea ce caut.


 

joi, 2 ianuarie 2025

Slimane, Mon amour - RiO (73)

 Reflexiile acestea le-am luat dintr-un videoclip. Mi s-a părut deosebită ideea artistului de a purta o bluză cu multe oglinzi mici pe ea care să reflecte lumina căzută direct pe el.

 



Slimane este un cântăreț și compozitor francez ce a ajuns ân atenția publicului în 2016 când a câștigat concursul „The Voice : la plus bell voix”. Anul trecut a reprezentat Franța la concursul Eurovizion, unde a terminat pe locul 4, cu melodia „Mon amour”.

Eu am descoperit această melodie întâmplător la finalul lunii decembrie. Prima dată am văzut varianta prezentată la Eurovizion. Cred că mi-a atras atenția momentul din concurs când i s-a auzit doar vocea, fără partea instrumentală. Apoi l-am căutat să îl reascult și am descoperit o variantă dintr-un concert care personal o prefer mai mult, cea din care am luat si reflexiile pentru azi.


Cine dorește versurile în franceză le poate găsi aici. Mie mi-au for mai clare traduse în engleză în videoclipul de mai sus.

 

Pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisa de Carmen
Recomandare
„Dacă dorești să participi, publică într-un articol pe blogul tău, 
o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai văzut în „oglindă”(poate fi și cea retrovizoare) 
și înscrie articolul în tabel



miercuri, 1 ianuarie 2025

Din mediul de Revelion - MFC(130)

 



 Pozele sunt din arhiva personală 

Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, inițiat și găzduit de Carmen.

Mulțumesc, Suzana pentru descoperirea acestui joc.  

This post is also for Wordless Wednesday