Meniu

marți, 17 septembrie 2024

Domna sticlă - TC24 (06-04)

Cine are impresia că în învățământ există o grămadă de timp liber, îl invit să meargă o sătămână în papucii mei. Cred că a fi profesor debutant una dintre cele mai dificile profesii de pe piață.Să mai fii și diriginte, chiar pune capac a tot ceea ce știai înainte. Sunt atât de multe hârtii de făcut, iar de cele de care țin de cariera mea didactică nici măcar n-am înțeles cum se fac. Nu mi-aș fi imaginat că trebuie vreo planificare pentru ora de dirigenție. Dar dacă avem manual, avem și planificări. 

Așa se face că este aproape final de septembrie când reușesc și eu să îmi adun gândurile să fac o postare despre un proiect recuperat la întâi septembrie, odată cu Felicitarea cu Floarea Soarelui și Brățara din Cabluri

Proiectul a fost început în luna iunie, când la Tranformări Creative ne jucam cu plastic. Pozele cu materia primă inițială s-au pierdut undeva prin telefon, am găsit doar o poză în care realizam pălăria doamnei sticlă, și nici aia foarte clară. După ce am îmbrăcat sticla de plastic în sfoară în sfoară (o sticlă de Kefir), am decupat un cerc de carton pe care l-am făcur bor la pălărie în jurul capacului sticlei. Și pe acestea le-am îmbrăcat cu aceeași sfoară verde. Aracetul folosit pentru fixarea sforii a înmuiat puțin cartonul, permițându-mi să-i dau o formă ondulată. 

Aceste operații au fost făcute în iunie, tot ce rămăsese de făcut era decorarea sticlei. Practic foarte puțin, dar când nu este făcut, nici proiectul nu este gata. Am rezolvat problema acum, cu niște dantelă și niște floricele din panglică.

Sticla este funcțională, pălăria este detașabilă și se înșurubează datorită capacului folosit. 


Mă grăbesc să înscriu poza în tabelul suplimentar și sper să reușesc să mai respund și la câte un comentariu printre planurile de lecții pentru mâine. 

Un comentariu:

  1. Tare-mi plac sticlele imbracate cu sfoara din asta (Si nu numai sticlele - intr-un an.. nu mai stiu, sa fi fost 2013? am imbracat un lighean :)))) - spatiu e depozitare pentru jucarelele lui Dodo). Imi amintesc cand ai povestit prima data despre sfoara asta verde.. gasisem si eu ceva pe emag.. dar nu am reusit sa iau pana la urma.
    Doamna sticla arata intr-un mare fel si imi place tare mult :D
    Imi amintesc si eu despre fisele pe care le faceam la modulul pedagogic. Cum sa le descriu? Moartea pasiunii :)))))).
    Draga mea iti doresc multa putere sa faci fata sistemului si sa oferi acestor copii altceva decat le ofera societatea... Ceva cu adevarat bun si folositor. Sper sa stie sa profite si ei si sa ii inspire in alegerile facute.... Te pup!!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!