miercuri, 1 mai 2024

Transformări creative 2024 - mai

TC24, provocarea Transformărilor creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create.

În luna mai a acestui an, vom lucra cu :

Cabluri

electrice sau nu, sârma din interiorul lor sau sârmă simplă, chiar și sârmă de rufe. E momentul să puneți la treacă acele instalații electrice de la sărbătorile de iarnă care nu mai funcționează, dacă le-ați păstrat.

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la libera alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale. 

Va exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea cu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veti putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotati tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Mai:

O cerință oblogatorie a acestei luni este ca în fiecare lucrare să se vadă clablul/sârma folosite. Pot fi și părți ascunse, dar să fie și părți la vedere. De ex, florile mele tricotin realizate cu sârmă în interiorul șnurului, NU se încadrează la aceste teme.

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni.

2. „La indigo” : ornamentul care trebuie copiat în interpretarea proprie este Pomul vieții


Precizări: Pentru că e posibil ca acele cablori pe care le aveți să fie chiar foarte maleabile, nu este necesar să facți pomișorul să stea singur în picioare. Îl puteți lipi pe un suport de carton, ca un fel de tablou. Nasturii pot fi înlocuiți cu absolut orice vă este la îndemănă : mărgele, floricele, pietre, scoici, coji de fistic, semințe, etc... Culorile folosite sunt la alegerea voastră.
Alte două modele/variante de „indigo”:

 


3. Accesorii - poate fi absolut orice ce se poate purta ca un accesoriu: breloc, broșă, inel, brățară, colier, pandativ, charm, curea sau geantă

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!

Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de inscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 

Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!

10 comentarii:

  1. Sa vezi ce tureaza „procesorul din dotare”!! Mai ales la primele 3 teme :))). Stii ceva gen „searching... searching... ” :)))
    Sa avem un mai frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să nu obisești prea tare procesorul. SUnt sigură că vei alege niște teme deosebite. Să nu te complici prea mult.

      Ștergere
  2. Multumesc, Niko pentru o noua runda complicata!
    Multa inspiratie tuturor! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca totuși să nu fie așa complicat cu pare la prima vedere.

      Ștergere
  3. A doua temă am realizat-o, cred că mâine voi posta, însă la prima temă m-ai omorât. Felicitare din sârmă :))) de parca nu mi-era și așa de greu la această temă.:)))))
    Creierul meu refuză să citească prima temă, dar după ce mi-am revenit din leșin mi-am făcut curaj să citesc....și.....:))))))))) vai de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea reușesc să înțeleg de ce pentru tine felicitările sunt așa de speriat. Faci niște lucruri superbe și mie personal i se pare că te poti plia repede pe o felicitare cu multe din ele. Am văzut doar poza de la prima ta lucrare și dacă poți să faci așa ceva astat de repede mi se pare absolut superb. Pentru felicitare, cel ai simplu în mintea mea este o floare din sărmă, asemănător cu ceea ce ai făcut, dar plată și atașată pe un carton de felicitare. Sau ceva si mai simplu - caută o poză cu sârme de telegraf, ceva cu păsări pe ea, o tipărești și peste liniile de curent lipești un cablu/sărmă.

      Ștergere
    2. Am vazut prea tarziu sugestiile tale. Ma bucur că-ți plac felicitările mele, mie mi se par prea simple, adică nu aș reusi sa fac o felicitare complexă.

      Ștergere
    3. Draga mea, nici nu trebuie să faci ceva complex. Important e să te distrezi făcând o felicitare simplă.

      Ștergere
  4. Linkul nu duce unde trebuie, trebuie sa editezi Niko, cand ai timp.
    Înscriere lucrări:

    Pentru luna Mai : clik aici

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!