Așa am făcut și cu prăjitura aceasta, o rețetă nouă pentru noi, motiv pentru care nu am poze din timpul pregătirii ei. Am găsit rețeta, bine-nțeles pe Gardu viu comestibil.
Ingrediente:
- pt blat : 1 pahar smântână, 1 pahar zahăr, 3 pahare făină, 3 ouă, 1/2 pahar ulei, 1 plic praf de copt
-pt cremă : 250 g brânză de vaci, zahăr pus după gust, 250 g merișoare de miere
Mod de preparare:
Domnișoara a copt prăjitura în tava cuptorului și nu are prea multă înălțime.
Prăjitura a fost delicioasă, un gust asemănător cu o plăcintă cu brânză și afine. Și foarte important, nu foate dulce.
Ce aș schimba eu la rețetă : separatul albușurilor si bătutul lor bine pentru a obține un aluat mai aerat. Eventual o tavă mai mică și automat mai puține merișoare. Sau la tava mare de a cuptor, dublată cantitatea.
Pentru că avea gust de afine, mă găndesc că rețeta merge și cu afine în loc de merișoare. O pun pe lista de încercat.
Citeam si ma gandeam cum sa adaptez eu reteta :))) si apoi vad ce ai scris ca ai bate separat albusurile.. FIX la asta ma gandeam si eu.Haha!! Gand la gand. Si as mai scadea un pic din zahar - dar eu oricum scad mereu si pun din cel brun care e mai aromat ca cel alb. Si nu as mai pune praful de copt :))))
RăspundețiȘtergereArata minunat!! Felicitari Domnisoarei si pofta buna voua (sa va fie de bine :D).
pupici si multumiri pentru reteta :D
Data viitoare când voi merge la cumpărături voi lua branză și voi încea cu alte fructe. Chiar cred că se adaptează la mai multe fructe.
Ștergere