Meniu

sâmbătă, 5 octombrie 2024

Clasa ciupercuțelor magice - SP III 18

 Animăluțele din savană au auzit ele că se deschide o școală nouă în pădure. Așa că s-au adunat și-au făcut cerere la Director Bufniță pentru o clasă pregătitoare pentru cei mici. Cererea a fost aprobată cu bucurie, s-a căutat repede profesor și sală de clasă. La anunț a răspuns Doamna Omidă, o învățătoare cu experiență îndelungată și a fost imediat angajată. Tot ea a găsit repede și locul sălii de clasă, o poiană cu ciupercuțe magice, pe care doar ea știe cum le-a convins să coopereze și să servească de scăunele la clasă. 

Cu răbdare a primit fiecare elev, l-a ascultat și l-a așezat în banca potrivită. Tigrișor cel curios, în prima bancă ascultă cu atenție povestea girafei. Se bucură și el de fericirea ei că deși are gâtul lung nu stă chiar în ultima bancă. A auzit ea că la școală copii obraznici stau în ultima bancă, dar Doamna Omidă i-a spus că nu există copii obraznici. Leuț curajos, bate palma cu prietenul lui Elefănțel și întărește spusele doamnei. 

În ultima bancă e Maimuțica jucăușă. Mici ea nu e obraznică, dar e cea mai mare din clasă și are vederea bună, chiar dacă acum vede ea copaci, dar e nedumerită că nu găsește și banane ca în copacii de acasă.

Director Bufniță, tocmai a fost în vizită. E foarte mulțumit de cum se prezintă clasa pregătitoare. Și Doamna Omidă și elevii îi umplu inima de încântare. Mai are momentan de rezolvat un singur lucru : să găsească un profesor și pentru clasa „Buturuga și băncuța”, apoi poate declara că are are scoală cu mai multe clase.




Suportul de creioane cu ciupercuțe magice a fost creat pentru provocarea Salvăm păpuși, tema cu numărul 18. Am folosit aceeași idee de a transforma o cutie de conservă într-un suport de creioane  decorat în același ton cu celelalte. Conserva folosită azi este de la o cutie de porumb dulce, cu diametru la fel de mare ca cea a Profesorului bufniță, dar nu la fel de înaltă. Am îmbrăcat-o în același tip de materiale și am decorat-o cu forme din carton buretat (foam). Nu am mai documentat și procesul de creație, el fiind același ca la celelalte teme, diferența fiind dată de piesele de decor. Majoritatea pieselor de decor am avut-o de prin diverse kituri cu piese predecupate. Am decupat trunchiul copacului dintr-o foaie A4 de carton buretat, iar coroana am realizat-o din frunze de toamnă dintr-un set. Ciupercuțele roșii sunt și ele decupate din resturi de carton de la kituri pentru copii. Bulinele sunt desenate cu creion corector.


Mesagerele Monica și Rosie, au fost bine-nțeles la datorie, au ajutat cu materia primă și au participat la ședința foto.

10 comentarii:

  1. In marea mea experienta de scolar, am petrecut relativ putin timp departe de prima banca (pe cuvant ca nu stiu cum de mereu sfarseam prin a ocupa prima pagina. Chiar si in liceu, cand credeam ca am scapat (ocupand a doua banca, tot descoperita ma trezeam - colegul care ar fi trebuit sa stea in fata mea, fiind mai tot timpul plecat in turnee de sah :))))))))).
    Ma bucur ca ai continuat seria de suporturi :D. O sa iasa o poveste unitara si plina de veselie pana la sfarsit! Clasa ciupercutelor e tare dragalasa!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost mare fan prima bancă, mai ales în ultimii ani de liceu. În facultate am stat cam în rândul 3 dar nu prea aveam pe nimeni în față. De acolo se vedea bine la tablă.

      Ștergere
  2. Imi place cum povestesti despre scoala padurii. Cred ca esti si mai si la orele cu piticii. Sunt tare norocosi cu tine.
    Imi place cum ai realizat setul pentru ceea ce ai nevoie. Felicitari, Niko. Pup. O saptamana usoara!❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana. Avântul și fericirea e care le-am avut cu școala....s-a cam dus. Începe să-și facă loc dezamăgirea, urmată repede de resemnare. Asta e. Lucrăm cu ce avem.

      Ștergere
  3. Ce frumoasă e povestea! 🎶 Imaginează-ti că am zis-o cântând 😃 Bine ca nu mă poți auzi cântând. 😏 Are și morală povestea - delicios!
    Îmi place și noul suport pentru creioane și alte cele și, suporturile fiind în grup, sunt ca o carte cu povesti.
    Spor la toate! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu-mi mai amintesc dacă am reușit sau nu să scriu la tine, tot așa o postare am citit-o numai în versuri și m-am apucat să-ți povestesc asta în comentariu și mi-a făcut laptopul figura și s-a restartat. Nu-mi amintesc dacă până la urmă am revenit și am scris, dar o să caut.
      Sincer, tu mi-ai fost inspirație pentru poveștile acestea. Tu și Dănuța, care mi-a sugerat că primele două par din aceeași poveste.

      Ștergere
  4. Diana are dreptate, suporturile sunt ca o carte de povesti! Sunt curioasa cine va fi urmatorul profesor, poate vulpita?
    Te-am si vazut la clasa, aranjand copiii in banca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce se poate să fie vulpița. Căutam idei de realizare.
      Dacă și elevii mei de la clasă ar fi așa de cooperanți ca animăluțele din savană!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!