Meniu

vineri, 6 septembrie 2024

Bijuterii din șnur tubular jellyfish

În primăvară, la prima parte a provocării Salvăm Păpuși, am avut o serie de, Șapte dintr-o lovitură la care eu am ales să fac flori tricotin, câte una pentru fiecare săptămână. La acea vreme, tricotinul m-a prins destul de mult, și nu doar pe mine, că mi-am luat și morișcă și mi-am și pregătit o mulțime de șnururi tubulare ca să le pot folosi în proiecte viitoare.

Pentru tema Flori de Florii, am vrut inițial să fac o floare în șapte culori, culorile curcubeului. A durat ceva mai întâi să găsesc fire în toate culorile necesare, dar mai apoi am realizat că nu pot folosi tricotinul cum dorec pentru floarea mea în șapte culori. Și mi-am adus aminte că există un fel de șnur împletit care se face din 7 fire, mai ales că văzusem tutoriale care te învățau cum să-ți faci singur instrumentul necesar. „Perfect” mi-am spus eu atunci. Am căutat pe net și am găsit că metoda se numește „jellyfish” și m-am apucat de lucru. 

Prima dată mi-am aranjat firele în ordinea curcubeului, doar că metoda de împletire ce presupune să sari două fire tot timpul nu le mai punea în ordine. A ieșit un șnur multicolor. Mult mai subțire decât șnururilor tricotin. A doua oară m-am chinuit și am așezat firele astfel încât să le lucrez fix în ordinea din curcubeu. Era și mai ușor să ții minte ce fir urmează. Dar tot un șnur multicolor a ieșit, nici vorbă se recunoști curcubeul. Motiv pentru care nici nu l-am mai folosit la tema florilor.


 


Pentru doritori, metoda de realizare a șnurului este bine explicată în acest tutorial. Singura deosebire este că eu am împletit firele în sensul acelor de ceasornic, în timp ce în video este explicat invers. Asta doar din cauză că nu am revăzut tutorialele după ce mi-am confecționat cercul pentru împletit. Tot ce am ținut minte era că se trece peste două fire. Pentru mine care folosesc în general mâna dreaptă, a părut mult mai ușor să folosesc acest sens de împletit. Nu am încercat încă în celălalt sens și nu știu dacă e vreo diferență în aranjarea culorilor, nu cred că e important.
Apropo de cercul de împletit: l-am confecționat dintr-un carton cât mai tare (de la o cutie de vin), de rază cred 4 cm. L-am folosit pentru a confecționa până acum vreo trei șnururi lungi, încă este întreg, destul de rezistent pentru a face cel puțin încă trei astfel de șnururi.
Pentru șunurul din poze, cred că am pus fire de 1-1,5 m, la vremea respectivă vroiam un șnur lung ca pentru florile tricotin. Ceea ce am obținut mi-a ajuns perfect pentru un șnur de ochelari ( cam 70-80 cm) și o brățară de 21 cm.

6 comentarii:

  1. Cât de fain poate fi șnurul! 😍 Musai sa urmăresc filmulețul cu indicații de împletit astfel!
    Felicitări! 🌹
    Spor la ce vrei tu! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar foarte simplă ideea și ușor de purtat după tine să lucrezi la el cand ai timpi de așteptare pe care nu vreai să-i umpli cu o carte de citit.
      Spor și ție!

      Ștergere
  2. Foarte drăguț șnurul!. Am tot zic ca imi iau si eu un tricotin, dar mereu uit când fac comandă pe Temu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, ți-aș sugera să iei din altă parte. Primul tricotin e deja ...terminat. Am încercat să fac un șnur ziele trecute și nu am mai reușit cu el. Aveam un altul nou, am făcut un șnur de 1,5 m și apoi s-a dus si el. Va trebui să le mai testez, poate cu ceva mai multă răbdare, dar aș investi ceva mai mult poate la o altă firmă.

      Ștergere
  3. Am mers pe repede inainte si nu am prea inteles ce si cum. O sa revin sa vad pe indelete
    tutorialul, ca ma tenteaza metoda pentru snurulet. Arata tentant ceea ce ai realizat.
    Felicitari, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Ahh asta e ca si kongoh gumi :D. Am avut si eu suport facut din carton cand am descoperit prima data snururile.. Praf l-am facut (il mai am dar nu mai tine in unele parti) - de cat l-am folosit in anul acela... Acum am unele cumparate de-a gata (atunci erau foarte scumpe, dar am prins anul asta un kit la pret decent). Imi place varianta ta - cred ca va rezista destul de mult pentru ca nu are asa multe taieturi.
    Eu rasucesc discul de la stanga la dreapta...Habar nu am daca asa se face :)))) dar eu asa am miscarea :))))

    Ti-a iesit un snur adorabil. Ce fain - chiar de pus la ochelari.. Nu ma gandisem :D O idee geniala.
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!