Meniu

marți, 30 aprilie 2024

Iepuras la indigo interpretat -TC24(04-02)

 Fix pe ultima sută de metri ajung și eu cu ultima lucrare a Transformărilor creative de aprilie, ultima realizată de mine, a doua din provocare, și anume iepurașul (vorba Dianei) nu chiar la indigo. 

Dar am respectat cerința celor două aproape cercuri și a urechilor. Are și agațătoare și decor, un fluturaș realizat din paie. Nu mai știu la ce a fost folosit inițial, dar a fost realizat de domnișoara mea cea mică pentru un proiect pe la scoală. Acum apăruse la mine prin pe masă în ideea de a fi refolosit. 

Doar cu acel flutiraș în minte am început confecționarea iepurașului, ouăle roșii au rămas de la felicitare și am apărut în peisaj mai târziu.

Pentru realizarea iepurelui la indigo am folosit un carton de la un bax de lapte UHT, un șablon tipărit pe care l-am transferat pe carton chiar cu ajutorul unei foi de indigo și bețe de hărtie realizate din pungi de cadou natur.


Am decupat din carton forma iepurașului și am șipit pe ea bețele de hârtie, unul lângă altul, în poziție oblică cu aracet pentru tehnica șervețelului. Așa au votat fetele că ar arăta mai bine, cu bețele în poziție oblică. La final am dat tptul cu un start mai gros de aracet și pentru a fixa mai bine, dar și ca un fel de lăcuire a produsului finit.


L-am lăsat să se usuce la suprafață, motivul pentru care am folosit aracetul special pentru tehnica servețelului, apoi peste noapte, l-am pus între două plăci de plastic cu greutate peste ele ca să se îndrepte cartonul de la bază. A doua zi am tăiat excesul de bețe și cu pistolul cu silicon am lipit alte bețe aplatizate pe contur. Tușa finală, fluturașul și ouăle roșii le-am lipit tot cu silicon. 





2 comentarii:

  1. Imi place tare mult!! Ce idee faina ai avut sa il imbraci in acele bete - foarte interesant!! Si imi place mult cum l-ai decorat.
    Fluturasul este dragalas foc iar ouale - super fain au iesit!! 💗
    Acum mai ramane sa il asezi in decorul pentru Paste.
    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee inedita ai avut cu iepurasul. Il vad in capul mesei, ca dirijor de orchestra...
    Pupici si spor la tot! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!