luni, 4 iulie 2022

AV1 - Înghețată

 A început a patra etapă a calendarului recreativ din acest an, cea a Activităților de vară. În această etapă pornim într-o călătorie imaginară ca un sejur de vacanță în care ne bucurăm (confecționăm) de obiecte specifice verii.

Prima săptămână a etapei tocmai s-a încheiat și a avut ca temă planificarea ”călătoriei” în timp ce savurăm o delicioasă înghețată.

Pentru această temă am ales să fac conuri de înghețată după modelul din poza de inspirație, dar nu sub formă de ghrilandă ci individuale, pe post de breloc. Tocmai din acest motiv nu am folosit carton pentru a da forma conului, ci fetru. Am început cu sferturi de cerc pe care am cusut cu ață de croitorie pătrate pentru a sugera textura conului de înghețată. Pe primul, cel din stânga l-am cusut pătrățel cu pătrățel și pentru că mi se parea mult de lucru si liniile cam strambe, am mai făcut unul în care ”am țesut” liniile. Pe dos ( a doua poză) se vede că se consumă și mai puțină ață.

 

În acest stadiu, pare mult mai frumos si elegant cel din dreapta. Am trecut apoi la formarea conului, tot prin coasere și au ”început” problemele. În primul rând nu mi-a plăcut că liniile se continuă lângă cusătură. ( Acesta e primul con, cel cusut pătrat cu pătrat). 


Dar pe față arată bine


Cu al doilea au fost alte probleme. Am îmbinat marginile semicercului bine-nteles pe dos, apoi am întors lucrul pe față, iar ”liniile” nefiind cusute de material la intersecție, se așezau fiecare unde vroia.


Am renunțat la această metodă de a țese liniile, dar am încercat alte direcții de a le coase astfel încât să nu se mai continue la îmbinare. Fără prea mare succes.


Dacă nu mă uit pe spate, toate conurile arată bine


Și chiar și înghețatele. Nu am făcut ciucuri din două motive: unu - nu îmi place să fac. Mi se pare multă risipă de fire ( nu știu de ce mă tot blochez în asta) și doi, nu am găsit mohair, care cred că ar fi mers cel mai bine pentru acest proiect. Știu că am, dar l-am pus undeva ”bine”


Tot brelocuri vor fi, imediat ce voi găsi inelele specifice. Momentan sunt înșirate pe un băț de frigărui, doar pentru poză.

 

PS: cele două din dreapta nu par decorate cu niște macarons?


8 comentarii:

  1. Nu privim spatele cornetelor. 😊 Oricum, mie-mi place cum au iesit - chiar par a fi... napolitane. Sa le vezi pe ale mele! :)) Acum ma straduiam sa editez fotogafiile, dar cred ca numai maine (azi, de fapt, dar ceva mai incolo!) reusesc sa postez.
    Inghetatele tale chiar arata a inghetate! Da, par a fi macarons "bumbii" ultimelor doua. Si-acum dau marunt din buze! Am uitat ca am "bumbi"! Ce simplu ar fi fost cu bumbi. 😊
    Iti multumesc pentru instructiuni! E faina ideea de a le "transforma" in brelocuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac. Oricat ma feresc eu de cusut si de fetru, am descoperit ca imi place sa ma joc cu el asa. Chiar m-am trezit gandidu-ma cu nerabdare la goblenul inceput. Probabil o sa-l caut curand.
      Astept cuminte sa vad si inghetat ta. Tabelul de inscriere îl găsesști sus în meniu.

      Ștergere
  2. Mi-ai facut pofta de inghetata. Nici nu mai stiu de cand nu am mai mancat.
    Eu inca nu stiu cum sa fac proiectul. Liniile le-ai tras la masina, cred, ca e mai optimizat. Imi place ideea de breloc de aceasta forma. Arata minunat colectia. Fiecare va avea inghetata lui...😊
    Felicitari, Niko! O saptamana cu mult spor!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, sunt cusute de mana. Am trasat liniile cu rigla si apoi am cusut. Se vede bine modul de coasere in a patra poza de jos in sus.
      Eu ma gandesc ca merge bine o felicitare. As vrea sa fac una. Daca intrii pe colectia mea de pe pinterest cu idei pentru aceste activitati de vara, vei vedea si felicitari. Plus ca acum am inceput sa le grupez pe subcategorii, pentru fiecare etapa. Inainte nu stiam ca se poate.

      Ștergere
  3. Ai avut o idee tare bună să le coși, chiar par napolitane, cum a spus și Diana. :) Iar privite de aproape, par și comestibile. :)) Mi-ai făcut și poftă de înghețată din fructe, diverse sortimente...❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si aprecieri. Te mai astept oricand sa potolim pofta de inghetata, de ce aroma dorești.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!