miercuri, 13 ianuarie 2021

Eu si goblenul pictat

 Goblenul pictat cred că a fost unul din începuturile mele în a învăța să cos pe etamină. Îmi amintesc de unul cu un peisaj care îmi dădea bătăi de cap că nu erau bine delimitate culorile culorile și găseam musculițe în două culori pe care nu știam cum să le cos. Mama îmi spunea să aleg culoarea mai ”multă”.

De-a lungul timpului am ales însă goblenul cu schemă, modelele de la bunica pentru ștergare, fețe de masă, etc. Și chiar dacă cusutul pe etamină nu a devenit o mare pasiune, uneori mă apucă dorul și mă mănâncă degetele să cos câte ceva. mai ales când descopăr un model drăguț.

  Așa am pățit și acum, când am descoperit într-o mercerie câteva goblene pictate pe etamină, mi-am luat chiar și gherghef (ceva ce îmi doream de mult) și o forfecuță speciala ( alt lucru mult dorit) și m-am apucat ieri de lucru.




Prima problema a apărut rapid, când am descoperit ca se astupă liniile ce ar trebui să fie staminele, prin urmare am făcut repede poză să știu unde să le fac la final. 




Apoi am dat peste vechea mea problemă cu delimitarea culorilor și m-am apucat să fac contururile în speranța ca va fi mai ușor. În teorie sună bine. Practic...nu degeaba la goblenul cu schemă ni se spune să le facem la final.




Si cu toate ajutoarele primite ...



... ieri nu am reușit să termin nici măcar florile. Am lăsat totul înșirat în living.




Abia azi am terminat florile, mai am însă frunzele și am și aici contururi. Nu-mi explic de ce mi se pare atât de dificil de data asta deși abia așteptam să cos. Știu ca sunt cam nerăbdătoare din fire și îmi plac proiectele care se termină rapid, în ziua în care le-am început dacă se poate. E motivul pentru care deși am învățat de la mama și să croșetez și să tricotez, nu fac nici una, nici alta. Uneori, doar câte o floricică mică gen mărțișor.
Goblenul pictat, e clar, va rămâne un adversar pentru mine, nu cred că mă voi împrieteni vreodată cu el, dar în ceea ce privește panseluțele, deja mă gândesc ce fel de ramă să îi pun. Cred că voi încerca să fac eu una rotundă. Sper să-mi și reușească.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va mulțumesc pentru vizită!